CAMİLER YENİDEN İBADETE AÇILDI

Gündem 30.05.2020 - 00:48, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3266+ kez okundu.
 

CAMİLER YENİDEN İBADETE AÇILDI

Ordu’da, ibadete açılan camilere giden vatandaşlara, seccade, maske ve dezenfektan dağıtıldı.

Ordu’da, ibadete açılan camilere giden vatandaşlara, seccade, maske ve dezenfektan dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, namaz öncesi aldıkları tedbirlerle, vatandaşların sağlıklı ortamlarda ibadetlerini yapmalarını sağladı. Korona virüs salgını nedeniyle bir süredir toplu ibadete kapatılan camiler, haftalar sonra Cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açıldı. Ordu’nun da birçok ilçesinde cami avlusunda maske takarak, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde namaz kılındı. İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle, Cuma namazının kılınacağı camileri belirledi. Yayınlanan genelgede abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin kapalı tutulacağı, cemaatle veya bireysel namaz kılacak herkesin tıbbi/bez maske takmasının zorunlu olduğu vurgulandı. NAMAZ ÖNCESİ ÖNLEMLER ARTIRILDI Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, namaz kılınacak camilerde, sabahın erken saatlerinden itibaren emniyet güçleriyle birlikte önlem aldı. Cami avluları yıkanarak, dezenfekte edildi. Namaz kılmak için camiye gelenlere dezenfektan ve maske dağıtıldı. Seccadesi olmayan vatandaşlara ise seccade verildi. Altınordu, Fatsa, Ünye ve Gülyalı merkezde bulunan camilerin avlularında, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde namaz kıldı.​  
Ordu’da, ibadete açılan camilere giden vatandaşlara, seccade, maske ve dezenfektan dağıtıldı.

Ordu’da, ibadete açılan camilere giden vatandaşlara, seccade, maske ve dezenfektan dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, namaz öncesi aldıkları tedbirlerle, vatandaşların sağlıklı ortamlarda ibadetlerini yapmalarını sağladı.

Korona virüs salgını nedeniyle bir süredir toplu ibadete kapatılan camiler, haftalar sonra Cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açıldı. Ordu’nun da birçok ilçesinde cami avlusunda maske takarak, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde namaz kılındı. İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle, Cuma namazının kılınacağı camileri belirledi. Yayınlanan genelgede abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin kapalı tutulacağı, cemaatle veya bireysel namaz kılacak herkesin tıbbi/bez maske takmasının zorunlu olduğu vurgulandı.

NAMAZ ÖNCESİ ÖNLEMLER ARTIRILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, namaz kılınacak camilerde, sabahın erken saatlerinden itibaren emniyet güçleriyle birlikte önlem aldı. Cami avluları yıkanarak, dezenfekte edildi. Namaz kılmak için camiye gelenlere dezenfektan ve maske dağıtıldı. Seccadesi olmayan vatandaşlara ise seccade verildi. Altınordu, Fatsa, Ünye ve Gülyalı merkezde bulunan camilerin avlularında, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde namaz kıldı.​

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.