BÜYÜKBAŞ HAYVAN DAĞITILDI

Gündem 12.05.2018 - 09:21, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3396+ kez okundu.
 

BÜYÜKBAŞ HAYVAN DAĞITILDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projesine Ülke genelinde olduğu gibi İlimiz üreticileri de her yıl yoğun ilgi devam ediyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projesine Ülke genelinde olduğu gibi İlimiz üreticileri de her yıl yoğun ilgi devam ediyor. Bakanlığın İlimize ayırdığı bütçe doğrultusunda 2016 yılında 216 çiftçimiz, 2017 yılında ise 232 genç çiftçi desteklemeden faydalandı. Projede yer alan Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği haricindeki diğer tüm projelerin destekleme işlemleri 2017 yılı içerisinde tamamlanmıştı.  125 çiftçiye ait toplamda 750 adet büyükbaş hayvanın dağıtımına ise 10 Mayıs 2018 tarihi itibarı ile başlanmış olup, önümüzdeki hafta içerisinde tüm ilçelerde dağıtım işleminin tamamlanması hedeflenmektedir.  KATKI SAĞLIYORUZ Altınordu ve Fatsa ilçelerinde yapılan dağıtımlara katılan İl Müdürü  Kemal Yılmaz yaptığı açıklamada; ‘Bakanlığımız tarafından uygulanan Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden olan genç Çiftçi projesi kapsamında ilimizde genç çiftçilerimizin büyükbaş hayvanlarının dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Fatsa, Perşembe, Çatalpınar ve Çamaş ilçelerimizdeki yetiştiricilerimizin büyükbaş hayvanlarının dağıtımı gerçekleştirdik. 125 genç çiftçimize toplamda 750 adet büyükbaş hayvan dağıtarak  ilimiz hayvancılığına katkı sağlamış bulunuyoruz. 2018 yılı uygulamaları ile ilgili olarak da bu sene 241 üreticimize destek vereceğiz. Bu üreticilerimizden 193'ü hayvancılık konusunda destek alacaklardır.  Onların da dağılımına bakacak olursak 120 tanesi büyükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda, 65 tanesi küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yani koyunculuk konusunda 8 tanesi ise manda yetiştiriciliği konusunda desteklemeden faydalanacaktır. Geriye kalan 48 Proje ise bitkisel üretimin değişik konularından oluşmaktadır. Bu projeler ile gençlerimiz tarımda istihdam edilmiş olacak ve tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması temin edilecek,  gençlerimiz doğup büyüdüğü köylerine tekrar dönmek suretiyle tarımsal üretime katkı sağlayacaklardır’ dedi.  
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projesine Ülke genelinde olduğu gibi İlimiz üreticileri de her yıl yoğun ilgi devam ediyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projesine Ülke genelinde olduğu gibi İlimiz üreticileri de her yıl yoğun ilgi devam ediyor. Bakanlığın İlimize ayırdığı bütçe doğrultusunda 2016 yılında 216 çiftçimiz, 2017 yılında ise 232 genç çiftçi desteklemeden faydalandı.
Projede yer alan Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği haricindeki diğer tüm projelerin destekleme işlemleri 2017 yılı içerisinde tamamlanmıştı. 
125 çiftçiye ait toplamda 750 adet büyükbaş hayvanın dağıtımına ise 10 Mayıs 2018 tarihi itibarı ile başlanmış olup, önümüzdeki hafta içerisinde tüm ilçelerde dağıtım işleminin tamamlanması hedeflenmektedir. 
KATKI SAĞLIYORUZ
Altınordu ve Fatsa ilçelerinde yapılan dağıtımlara katılan İl Müdürü  Kemal Yılmaz yaptığı açıklamada; ‘Bakanlığımız tarafından uygulanan Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden olan genç Çiftçi projesi kapsamında ilimizde genç çiftçilerimizin büyükbaş hayvanlarının dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Fatsa, Perşembe, Çatalpınar ve Çamaş ilçelerimizdeki yetiştiricilerimizin büyükbaş hayvanlarının dağıtımı gerçekleştirdik. 125 genç çiftçimize toplamda 750 adet büyükbaş hayvan dağıtarak  ilimiz hayvancılığına katkı sağlamış bulunuyoruz. 2018 yılı uygulamaları ile ilgili olarak da bu sene 241 üreticimize destek vereceğiz. Bu üreticilerimizden 193'ü hayvancılık konusunda destek alacaklardır.  Onların da dağılımına bakacak olursak 120 tanesi büyükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda, 65 tanesi küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yani koyunculuk konusunda 8 tanesi ise manda yetiştiriciliği konusunda desteklemeden faydalanacaktır. Geriye kalan 48 Proje ise bitkisel üretimin değişik konularından oluşmaktadır. Bu projeler ile gençlerimiz tarımda istihdam edilmiş olacak ve tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması temin edilecek,  gençlerimiz doğup büyüdüğü köylerine tekrar dönmek suretiyle tarımsal üretime katkı sağlayacaklardır’ dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.