BU KURUMLAR KPSS'SİZ MEMUR ALIYOR

Ekonomi 18.08.2016 - 16:23, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3280+ kez okundu.
 

BU KURUMLAR KPSS'SİZ MEMUR ALIYOR

2016 yılında da bir çok kamu kurum ve kuruluşu KPSS şartı aramadan memur alımı yapacağını açıkladı. Sınavsız memur alımı yapan kurumlar bulunmaktadır, 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. maddesinde yer alan istisnai kadrolara KPSS şartı aranmadan memur alımı yapılabilecek. Peki ama sınavsız memur alımı ne zaman yapılacak? 2016 sınavsız memur alımı şartları nelerdir?

  FETÖ darbe girişimi sonrası binlerce memur kurum ve kuruluşlardan ihraç edildi. Şimdi ise herkesin gözü kulağı 2016 sınavsız memur alımlarına çevrildi. KPSS olmadan memur olabilmek için iki adet yol bulunmaktadır. Bunlardan birisi ya çocuk esirgeme kurumunda büyümüş olmak ikincisi ise sınavsız memur alımı yapan kurumlara başvuruda bulunmaktır.  Alım yapmadan önce KPSS şartı aramasa da hepsi belirli şartların yerine getirilmesini isteyecektir. Özellikle belirli başlık dillerin bilinmesi, belli sertifikalara sahip olunması, ve en önemlisi mülakat… Sınavsız memur olmak isteyen vatandaşlar öncelikle alım yapan kurum ve kuruluşların son dakika açıklamalarını iyi takip etmeleri gerekiyor.   SINAVSIZ MEMUR ALIMI NASIL YAPILIYOR? Öncelikli olarak herkesin hayalini kurduğu memur olmak için KPSS'ye giren adayların şansı daha yüksek. Ancak aşağıda belirtmiş olduğumuz kurumlar bu alımları yılda belli seferlerde yapmakta ve az kontenjan oluşturmaktadır. KPSS şartı aramaksızın alım yapacak olan kurumlar bunlar olup bunlara başvuru için ise beklemek gerekmektedir. Her kurum kendi ihtiyacı olduğu doğrultuda açıklama yapacak ve belirli bir kontenjan belirtecektir. Alım yapmadan önce KPSS şartı aramasa da hepsi belirli şartların yerine getirilmesini isteyecektir. Özellikle belirli başlık dillerin bilinmesi, belli sertifikalara sahip olunması, ve en önemlisi mülakat… 2016 SINAVSIZ MEMUR ALIMI 2016 yılında da bir çok kamu kurum ve kuruluşu KPSS şartı aramadan memur alımı yapacağını açıkladı. KPSS şartı olmadan memur alımı yapacak olan kurumlar alacakları kişileri mülakat ya da kendi hazırlamış oldukları sınavlara tabi tutarak gerçekleştirmektedirler. Buralarda sözleşmeli olarak çalışabileceğiniz gibi kadrolu olarak da iş bulmamız münkün kılınıyor. KPSS ŞARTI ARAMADAN MEMUR ALIMI YAPAN DEVLET KURUMLAR Sınavsız Memur Alımı Yapan Kurumlar bulunmaktadır, 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. Maddesinde yer alan istisnai kadrolara Kpss Şartı aranmadan Memur Alımı yapılabilecek. Memur olarak göreve başlamak isteyen kişilerden yalnızca belirli şartların taşınması istenmektedir. – Cumhurbaşkanlığı Memurlukları, – TBMM Memurlukları, – Bakan Yardımcılıkları, – Başbakan Başmüşavirleri, – Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları,– TOKİ,– Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, – Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları, – TUİK, – AB Bakanlığı Memurlukları, – Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu, – Bakanlar Kurulu Sekreterliği, – Milli Savunma Bakanlığı, – Özel Kalem Müdürlükleri, – Vali Kadroları, – Diyanet, – MİT, – Milli Savunma Bakanlığı, – Anayasa Mahkemesi.
2016 yılında da bir çok kamu kurum ve kuruluşu KPSS şartı aramadan memur alımı yapacağını açıkladı. Sınavsız memur alımı yapan kurumlar bulunmaktadır, 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. maddesinde yer alan istisnai kadrolara KPSS şartı aranmadan memur alımı yapılabilecek. Peki ama sınavsız memur alımı ne zaman yapılacak? 2016 sınavsız memur alımı şartları nelerdir?

 

FETÖ darbe girişimi sonrası binlerce memur kurum ve kuruluşlardan ihraç edildi. Şimdi ise herkesin gözü kulağı 2016 sınavsız memur alımlarına çevrildi. KPSS olmadan memur olabilmek için iki adet yol bulunmaktadır. Bunlardan birisi ya çocuk esirgeme kurumunda büyümüş olmak ikincisi ise sınavsız memur alımı yapan kurumlara başvuruda bulunmaktır.  Alım yapmadan önce KPSS şartı aramasa da hepsi belirli şartların yerine getirilmesini isteyecektir. Özellikle belirli başlık dillerin bilinmesi, belli sertifikalara sahip olunması, ve en önemlisi mülakat… Sınavsız memur olmak isteyen vatandaşlar öncelikle alım yapan kurum ve kuruluşların son dakika açıklamalarını iyi takip etmeleri gerekiyor.

 

SINAVSIZ MEMUR ALIMI NASIL YAPILIYOR?

Öncelikli olarak herkesin hayalini kurduğu memur olmak için KPSS'ye giren adayların şansı daha yüksek. Ancak aşağıda belirtmiş olduğumuz kurumlar bu alımları yılda belli seferlerde yapmakta ve az kontenjan oluşturmaktadır. KPSS şartı aramaksızın alım yapacak olan kurumlar bunlar olup bunlara başvuru için ise beklemek gerekmektedir. Her kurum kendi ihtiyacı olduğu doğrultuda açıklama yapacak ve belirli bir kontenjan belirtecektir. Alım yapmadan önce KPSS şartı aramasa da hepsi belirli şartların yerine getirilmesini isteyecektir. Özellikle belirli başlık dillerin bilinmesi, belli sertifikalara sahip olunması, ve en önemlisi mülakat…

2016 SINAVSIZ MEMUR ALIMI

2016 yılında da bir çok kamu kurum ve kuruluşu KPSS şartı aramadan memur alımı yapacağını açıkladı. KPSS şartı olmadan memur alımı yapacak olan kurumlar alacakları kişileri mülakat ya da kendi hazırlamış oldukları sınavlara tabi tutarak gerçekleştirmektedirler. Buralarda sözleşmeli olarak çalışabileceğiniz gibi kadrolu olarak da iş bulmamız münkün kılınıyor.

KPSS ŞARTI ARAMADAN MEMUR ALIMI YAPAN DEVLET KURUMLAR

Sınavsız Memur Alımı Yapan Kurumlar bulunmaktadır, 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. Maddesinde yer alan istisnai kadrolara Kpss Şartı aranmadan Memur Alımı yapılabilecek. Memur olarak göreve başlamak isteyen kişilerden yalnızca belirli şartların taşınması istenmektedir.

– Cumhurbaşkanlığı Memurlukları,

– TBMM Memurlukları,

– Bakan Yardımcılıkları,

– Başbakan Başmüşavirleri,

– Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları,
– TOKİ,
– Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,

– Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları,

– TUİK, – AB Bakanlığı Memurlukları,

– Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu,

– Bakanlar Kurulu Sekreterliği,

– Milli Savunma Bakanlığı,

– Özel Kalem Müdürlükleri,

– Vali Kadroları,

– Diyanet,

– MİT,

– Milli Savunma Bakanlığı,

– Anayasa Mahkemesi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.