BOTANİK PARK BİTTİ

Turizm 07.07.2015 - 11:26, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3336+ kez okundu.
 

BOTANİK PARK BİTTİ

Türkiye’nin 4. Botanik Bahçesi olan ve 116 dönüm üzerine Eski Pazar Mevkiine kurulan Eskipazar Şehir Ormanında yapılan çalışmalar sona erdi.

Türkiye’de sadece İstanbul, Adana ve Yalova’ da bulunan botanik bahçelerinin dördüncüsü Ordu’da inşa edildi. Dünyanın değişik bölgelerinden 3 bin tür bitkinin bulunacağı botanik bahçesinde, geniş yeşil alanlarla ve su yüzeylerine sahip görsel bir şölen yaratılarak ziyaretçilerin hoş vakit geçirebilecekleri dinlenme mekanları bulunacak. 116 DÖNÜM ÜZERİNDE KURULUYOR186 dönümlük fidan üretim sahasında 116 dönüm arazi üzerine kurulacak olan botanik bahçesinin toplam yatırım maliyeti ise 12 milyon 500 bin TL’yi buluyor.  Altyapı çalışmaları tamamlanmış olan tesiste aynı zamanda toplantı, nikah gibi pasif etkinliklere de fırsat verilecek. Tabiatın ve bitkilerin insan yaşamı açısından önemi, korunması, ekonomik, kültürel ve estetik yönden katkıları konusunda ziyaretçilere yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin de proje içerisinde yer alan tesislerle eğlenceli ve eğitici bir biçimde gerçekleştirilmesi hedefleniyor. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TALİMATIYDI Ordu sınırları içerisinde kurulan ve bölgede başka bir örneği bulunmayan Karadeniz’in ilk botanik bahçesi olan Ordu İli Botanik Bahçesi’nin temeli dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 28 Şubat 2013 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından canlı yayınla atılmıştı.
Türkiye’nin 4. Botanik Bahçesi olan ve 116 dönüm üzerine Eski Pazar Mevkiine kurulan Eskipazar Şehir Ormanında yapılan çalışmalar sona erdi.

Türkiye’de sadece İstanbul, Adana ve Yalova’ da bulunan botanik bahçelerinin dördüncüsü Ordu’da inşa edildi. Dünyanın değişik bölgelerinden 3 bin tür bitkinin bulunacağı botanik bahçesinde, geniş yeşil alanlarla ve su yüzeylerine sahip görsel bir şölen yaratılarak ziyaretçilerin hoş vakit geçirebilecekleri dinlenme mekanları bulunacak.

116 DÖNÜM ÜZERİNDE KURULUYOR

186 dönümlük fidan üretim sahasında 116 dönüm arazi üzerine kurulacak olan botanik bahçesinin toplam yatırım maliyeti ise 12 milyon 500 bin TL’yi buluyor.  Altyapı çalışmaları tamamlanmış olan tesiste aynı zamanda toplantı, nikah gibi pasif etkinliklere de fırsat verilecek. Tabiatın ve bitkilerin insan yaşamı açısından önemi, korunması, ekonomik, kültürel ve estetik yönden katkıları konusunda ziyaretçilere yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin de proje içerisinde yer alan tesislerle eğlenceli ve eğitici bir biçimde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TALİMATIYDI

Ordu sınırları içerisinde kurulan ve bölgede başka bir örneği bulunmayan Karadeniz’in ilk botanik bahçesi olan Ordu İli Botanik Bahçesi’nin temeli dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 28 Şubat 2013 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından canlı yayınla atılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.