BAYRAM ÖNCESİNDE DENETİMLER ARTIRILDI

Sağlık 23.06.2017 - 16:16, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4362+ kez okundu.
 

BAYRAM ÖNCESİNDE DENETİMLER ARTIRILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde il genelinde faaliyet gösteren pastanelere ve tatlı imalathanelerine yönelik denetimlerini artırdı.

19 İLÇEDE 56 İŞLETME DENETLENDİ   Halk sağlığının korunması ve sofraların sağlıklı yiyecekle buluşması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında 19 ilçede 56 işletme denetlendi. Yapılan denetimlerde pastanelerde ve tatlı imalathanelerindeki ruhsat, gıda üretim, depolama ve satış kuralları, temizlik ve hijyen koşulları, personelin kişisel bakımı, gramaj, son kullanma tarihi vb. konular kontrol edildi.   Denetimlerin sonunda iş yeri sahipleri ve çalışanları, ilgili mevzuat hükümlerine uyulması ve temizlik şartlarına önem verilmesi konularında uyarılırken, mevzuat hükümlerine uygun faaliyet göstermeyen 20 işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.   İŞLETME SAHİPLERİ VE ÇALIŞANLAR UYARILDI   Vatandaşların sağlığı için yapılan rutin denetimlerin dışında, bayram münasebetiyle de denetim yapıldığını ifade eden zabıta ekipleri, “Büyükşehir Belediyesi olarak, halkımızın her zaman güvenilir ve sağlıklı ürünler tüketebilmesi için Ramazan Bayramı öncesinde pastanelere ve tatlı imalathanelerine yönelik denetimlerimizi sürdürüyoruz. Denetimlerde başta temizlik ve gıda sağlığı olmak üzere gerekli kontrollerimizi yapıp işletme sahiplerini ve çalışanları, belirlenen kurallara uygun olarak faaliyet göstermeleri konusunda uyarıyoruz” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde il genelinde faaliyet gösteren pastanelere ve tatlı imalathanelerine yönelik denetimlerini artırdı.

19 İLÇEDE 56 İŞLETME DENETLENDİ

 

Halk sağlığının korunması ve sofraların sağlıklı yiyecekle buluşması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında 19 ilçede 56 işletme denetlendi. Yapılan denetimlerde pastanelerde ve tatlı imalathanelerindeki ruhsat, gıda üretim, depolama ve satış kuralları, temizlik ve hijyen koşulları, personelin kişisel bakımı, gramaj, son kullanma tarihi vb. konular kontrol edildi.

 

Denetimlerin sonunda iş yeri sahipleri ve çalışanları, ilgili mevzuat hükümlerine uyulması ve temizlik şartlarına önem verilmesi konularında uyarılırken, mevzuat hükümlerine uygun faaliyet göstermeyen 20 işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

 

İŞLETME SAHİPLERİ VE ÇALIŞANLAR UYARILDI

 

Vatandaşların sağlığı için yapılan rutin denetimlerin dışında, bayram münasebetiyle de denetim yapıldığını ifade eden zabıta ekipleri, “Büyükşehir Belediyesi olarak, halkımızın her zaman güvenilir ve sağlıklı ürünler tüketebilmesi için Ramazan Bayramı öncesinde pastanelere ve tatlı imalathanelerine yönelik denetimlerimizi sürdürüyoruz. Denetimlerde başta temizlik ve gıda sağlığı olmak üzere gerekli kontrollerimizi yapıp işletme sahiplerini ve çalışanları, belirlenen kurallara uygun olarak faaliyet göstermeleri konusunda uyarıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.