BAYRAMI SAĞLIKLI GEÇİRMENİN FORMÜLÜ HER İKRAMI KABUL ETMEMEK!

Sağlık 29.04.2022 - 00:17, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3475+ kez okundu.
 

BAYRAMI SAĞLIKLI GEÇİRMENİN FORMÜLÜ HER İKRAMI KABUL ETMEMEK!

Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Melisa Karataş bayramlardan ve davetlerden geri kalmadan, sağlıklı beslenmen mümkün olabileceğini söyledi.

Bayramda en çok yapılan hatalardan birinin eş, dost, akraba ziyaretlerinde ayıp olmasın diye sunulan her ikramı kabul etmek düşüncesi olduğunu belirten Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Melisa Karataş, “Bayramlar börek, baklava, şeker veya çikolata demek değildir. Doğru seçimler yapılırsa, günü sağlıklı kurtarmak mümkün olacaktır” dedi. Altın günleri, cumartesi gezmeleri, pazar brunchları, baby shower, doğum günleri, bayramlar derken sağlıklı beslenmenin ihmal edildiğini belirten Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Melisa Karataş bayramlardan ve davetlerden geri kalmadan, sağlıklı beslenmen mümkün olabileceğini söyledi. HAMUR İŞİ VE TATLI TÜKETİMİNE DİKKAT EDİLMELİ En çok yapılan hatalardan birinin bayramda eş, dost, akraba ziyaretlerinde ayıp olmasın diye sunulan ikramı kabul etmek zorunda kalmak düşüncesi olduğunu söyleyen Dyt. Melisa Karataş, “Bayramlar börek, baklava, şeker veya çikolata demek değildir. Doğru seçimler yapılırsa günü sağlıklı kurtarmak mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı. BAYRAM ZİYARETLERİNE AÇ GİTMEYİN Bayram ziyaretlerine asla aç gidilmemesi gerektiğini dile getiren Dyt. Melisa Karataş, “Lezzetli görünen yemeklere veya ‘Bundan da tattın mı çok güzel’ teklifine karşı durmak zor olabilir ama imkânsız değildir. Bu nedenle bayram ziyaretlerine gitmeden 1 saat öncesinden tüketilen kompleks karbonhidrat ve proteinden zengin bir öğün tüketilmelidir” diye konuştu. ARA ÖĞÜNLER UZUN SÜRE TOK TUTAR Dyt. Melisa Karataş, doğru seçilen ara öğünler sayesinde bayramda yapılacak besin hatalarının önüne geçilebileceğinin altını çizdi. Dyt. Karataş, “1 adet meyve ile 1 su bardağı süt veya yoğurt, 1 adet tam buğday ekmeği üzerine beyaz peynir, 7-8 adet küçük grisini ve 1 su bardağı ayran sizi uzun süre tok tutarak, bayramda yapılacak hataların önüne geçmenizi sağlayacaktır. Yapılan bayram ziyaretlerinde ise ilk olarak Türk kahvesi, filtre kahve veya yeşil çay tüketerek ve arkadaşlarınızla sohbet ederek zaman kazanabilirsiniz” şeklinde konuştu. SOFRAYI GÖREMEYECEĞİNİZ YERE OTURUN Besinlerin insanlarda, görme, tatma, koklama ve çiğneme gibi beyinde refleks tepkileri uyandırabileceğini vurgulayan Dyt. Melisa Karataş, şu bilgileri paylaştı: “Bu istemsiz reflekse karşılık olarak ‘Gözden uzak olan gönülden ırak olur’ deyişine uyarak .” bayram ziyaretlerinde açılan sofraların olduğu yerde değil, gözümüzün göremeyeceği yere oturmak besinlere karşı koymamıza yardımcı olacaktır.” Dyt. Karataş, “Ziyaret edilen yerlerde pişman olacağımız yiyecekler tüketirseniz, kaçamak yapılan gün dışında diğer günler diyetinize sadık kalarak toparlamayı başarabilirsiniz” diyerek önerilerini sonlandırdı.
Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Melisa Karataş bayramlardan ve davetlerden geri kalmadan, sağlıklı beslenmen mümkün olabileceğini söyledi.
Bayramda en çok yapılan hatalardan birinin eş, dost, akraba ziyaretlerinde ayıp olmasın diye sunulan her ikramı kabul etmek düşüncesi olduğunu belirten Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Melisa Karataş, “Bayramlar börek, baklava, şeker veya çikolata demek değildir. Doğru seçimler yapılırsa, günü sağlıklı kurtarmak mümkün olacaktır” dedi.
Altın günleri, cumartesi gezmeleri, pazar brunchları, baby shower, doğum günleri, bayramlar derken sağlıklı beslenmenin ihmal edildiğini belirten Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Melisa Karataş bayramlardan ve davetlerden geri kalmadan, sağlıklı beslenmen mümkün olabileceğini söyledi.
HAMUR İŞİ VE TATLI TÜKETİMİNE DİKKAT EDİLMELİ
En çok yapılan hatalardan birinin bayramda eş, dost, akraba ziyaretlerinde ayıp olmasın diye sunulan ikramı kabul etmek zorunda kalmak düşüncesi olduğunu söyleyen Dyt. Melisa Karataş, “Bayramlar börek, baklava, şeker veya çikolata demek değildir. Doğru seçimler yapılırsa günü sağlıklı kurtarmak mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.
BAYRAM ZİYARETLERİNE AÇ GİTMEYİN
Bayram ziyaretlerine asla aç gidilmemesi gerektiğini dile getiren Dyt. Melisa Karataş, “Lezzetli görünen yemeklere veya ‘Bundan da tattın mı çok güzel’ teklifine karşı durmak zor olabilir ama imkânsız değildir. Bu nedenle bayram ziyaretlerine gitmeden 1 saat öncesinden tüketilen kompleks karbonhidrat ve proteinden zengin bir öğün tüketilmelidir” diye konuştu.
ARA ÖĞÜNLER UZUN SÜRE TOK TUTAR
Dyt. Melisa Karataş, doğru seçilen ara öğünler sayesinde bayramda yapılacak besin hatalarının önüne geçilebileceğinin altını çizdi. Dyt. Karataş, “1 adet meyve ile 1 su bardağı süt veya yoğurt, 1 adet tam buğday ekmeği üzerine beyaz peynir, 7-8 adet küçük grisini ve 1 su bardağı ayran sizi uzun süre tok tutarak, bayramda yapılacak hataların önüne geçmenizi sağlayacaktır. Yapılan bayram ziyaretlerinde ise ilk olarak Türk kahvesi, filtre kahve veya yeşil çay tüketerek ve arkadaşlarınızla sohbet ederek zaman kazanabilirsiniz” şeklinde konuştu.
SOFRAYI GÖREMEYECEĞİNİZ YERE OTURUN
Besinlerin insanlarda, görme, tatma, koklama ve çiğneme gibi beyinde refleks tepkileri uyandırabileceğini vurgulayan Dyt. Melisa Karataş, şu bilgileri paylaştı:
“Bu istemsiz reflekse karşılık olarak ‘Gözden uzak olan gönülden ırak olur’ deyişine uyarak .” bayram ziyaretlerinde açılan sofraların olduğu yerde değil, gözümüzün göremeyeceği yere oturmak besinlere karşı koymamıza yardımcı olacaktır.”
Dyt. Karataş, “Ziyaret edilen yerlerde pişman olacağımız yiyecekler tüketirseniz, kaçamak yapılan gün dışında diğer günler diyetinize sadık kalarak toparlamayı başarabilirsiniz” diyerek önerilerini sonlandırdı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.