BAYKAL KILIÇDAROĞLU'NA YA ADAY OL YADA ÇEKİL DEDİ

Siyaset 02.05.2017 - 14:51, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3453+ kez okundu.
 

BAYKAL KILIÇDAROĞLU'NA YA ADAY OL YADA ÇEKİL DEDİ

CHP Antalya Milletveli Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile sürpriz görüşmesinin nedenini açıkladı. Baykal, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olma konusunda kararını vermesi gerektiğini belirtti.

CHP Antalya Milletveli Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu’nun, aday olmak istemesi durumunda doğal olarak cumhurbaşkanı adayı olacağını ancak, aday olma niyeti yoksa CHP kurultayının olağanüstü toplanarak, genel başkanı seçmesi, bu genel başkanın cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini savundu. Baykal, kendisinin böyle bir talebi olmadığını ifade etti. Baykal, dün CNN Türk’te katıldığı programda şunları kaydetti: Bunu değiştirmek CHP’ye düşer. 49’a sahip çıkmak lazım. Karşıda aday belli. Genel başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) ben adayım diyorsa doğal olarak aday olur. Bunun derhal koalisyon ortaklarıyla kaynaştırılması, onların desteğine sahip olunması gerekiyor. İlk önemli karar, genel başkanın alması gereken karardır. Genel başkan ‘adayım’ derse, aday arama olayı gündemden kalkar, adayı topluma kabul ettirme aşaması başlar. Genel başkanım adayım derse, ben partili olarak olma demem. Kemal Bey’e dedim, kararını bildirmedi. Bir an önce bu konuda bir netleşme olmalı. Kurultayı toplamalı Eğer genel başkan aday değilim derse, bir an önce adayı belirlememiz gerekir. Ciddi siyasal bir süreç lazım. Bu konuda görev CHP’nindir. CHP, cumhurbaşkanı adayı olmayı kabul eden, bunu talep eden, buna ikna edilen ne kadar insan varsa, onların tümünü, derhal kurultayını olağanüstü toplantıya çağırıp, bu kurultayda genel başkan kim seçilirse, cumhurbaşkanı o aday olacaktır, demeli.
CHP Antalya Milletveli Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile sürpriz görüşmesinin nedenini açıkladı. Baykal, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olma konusunda kararını vermesi gerektiğini belirtti.

CHP Antalya Milletveli Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu’nun, aday olmak istemesi durumunda doğal olarak cumhurbaşkanı adayı olacağını ancak, aday olma niyeti yoksa CHP kurultayının olağanüstü toplanarak, genel başkanı seçmesi, bu genel başkanın cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini savundu. Baykal, kendisinin böyle bir talebi olmadığını ifade etti. Baykal, dün CNN Türk’te katıldığı programda şunları kaydetti:

Bunu değiştirmek CHP’ye düşer. 49’a sahip çıkmak lazım. Karşıda aday belli. Genel başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) ben adayım diyorsa doğal olarak aday olur. Bunun derhal koalisyon ortaklarıyla kaynaştırılması, onların desteğine sahip olunması gerekiyor. İlk önemli karar, genel başkanın alması gereken karardır. Genel başkan ‘adayım’ derse, aday arama olayı gündemden kalkar, adayı topluma kabul ettirme aşaması başlar. Genel başkanım adayım derse, ben partili olarak olma demem. Kemal Bey’e dedim, kararını bildirmedi. Bir an önce bu konuda bir netleşme olmalı.

Kurultayı toplamalı

Eğer genel başkan aday değilim derse, bir an önce adayı belirlememiz gerekir. Ciddi siyasal bir süreç lazım. Bu konuda görev CHP’nindir. CHP, cumhurbaşkanı adayı olmayı kabul eden, bunu talep eden, buna ikna edilen ne kadar insan varsa, onların tümünü, derhal kurultayını olağanüstü toplantıya çağırıp, bu kurultayda genel başkan kim seçilirse, cumhurbaşkanı o aday olacaktır, demeli.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.