BAŞKANLAR TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Sağlık 25.05.2022 - 00:15, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3936+ kez okundu.
 

BAŞKANLAR TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Toplantıda ilçelerimizin birinci basamak sağlık hizmetlerindeki mevcut durSağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu’nun Başkanlığında İşkur Ordu İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Müdürlüğümüz yöneticileri ile ilçe sağlık müdürleri ve toplum sağlığı merkezi başkanları katıldı. umları, kısa ve uzun vadede yapılması planlanan yatırımlar ve iyileştirmeler değerlendirildi. Bunun yanında toplantı gündeminde, ilçelerimizde sağlık bilgi sistemleri (SBS) kullanımı, hastalık yönetim platformu (HYP), ulusal kanser tarama standartları yer aldı.

Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu’nun Başkanlığında İşkur Ordu İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Müdürlüğümüz yöneticileri ile ilçe sağlık müdürleri ve toplum sağlığı merkezi başkanları katıldı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kasapoğlu, “Öncelikle hepinize hoş geldiniz demek istiyorum. Uzun bir aradan sonra her birlikte bu toplantıyı gerçekleştirme imkânı bulduğumuz için çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Geçen hafta başhekimler toplantısında da söylediğim gibi 2022 yılı ile birlikte covid-19 pandemisinin sonuna yaklaştık. Ülke genelinde çok şükür vaka sayımız binin altına düştü. İnşallah en kısa zamanda covid-19’u hayatımızdan tamamen çıkaracağız. Yine geçen hafta dile getirdiğim gibi son covid-19 vakası negatif çıkana kadar asla rehavete kapılmayacağız” dedi. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin etkin kullanılması gerektiğini vurgulayan Kasapoğlu, “İkinci ve üçüncü basamak yataklı tedavi kurumlarına ihtiyacı azaltmak istiyorsak birinci basamak koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerini öncelememiz gerekiyor. Kanser olsun, obezite olsun, tansiyon ve diğer bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar olsun, vatandaşlarımızın taramalarını yapacağız. Onları bilgilendirerek hastalıkları ortaya çıkmadan bertaraf edeceğiz.” dedi. Obezite konusunda da, insanların beslenme alışkanlıklarını küçük yaşlarda kazandığını belirten Kasapoğlu, “Okul okul, veli veli gezerek, gerekirse evlerinde ziyaret ederek ya da telefonla arayarak ailelere ve öğrencilere sağlıklı beslenmenin önemini anlatacağız. Sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirilmesinde en az diğer paydaşlar kadar biz de sorumluyuz arkadaşlar, vereceğimiz doğru bilgiler ve önerilerle sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunacağız.” dedi. Toplantıda ilçelerimizin birinci basamak sağlık hizmetlerindeki mevcut durumları, kısa ve uzun vadede yapılması planlanan yatırımlar ve iyileştirmeler değerlendirildi. Bunun yanında toplantı gündeminde, ilçelerimizde sağlık bilgi sistemleri (SBS) kullanımı, hastalıkyönetim platformu (HYP), ulusal kanser tarama standartları yer aldı. Daha sonra toplantı gündeminde yer alan, sağlık bilgi sistemleri (SBS) kullanımı, hastalık yönetim platformu (HYP), ulusal kanser tarama standartları konularında ilçelerin durumu masaya yatırıldı. İlçe bazında yeni hedefler belirlenerek katılımcılara teşekkür edildi.  
Toplantıda ilçelerimizin birinci basamak sağlık hizmetlerindeki mevcut durSağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu’nun Başkanlığında İşkur Ordu İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Müdürlüğümüz yöneticileri ile ilçe sağlık müdürleri ve toplum sağlığı merkezi başkanları katıldı. umları, kısa ve uzun vadede yapılması planlanan yatırımlar ve iyileştirmeler değerlendirildi. Bunun yanında toplantı gündeminde, ilçelerimizde sağlık bilgi sistemleri (SBS) kullanımı, hastalık yönetim platformu (HYP), ulusal kanser tarama standartları yer aldı.

Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu’nun Başkanlığında İşkur Ordu İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Müdürlüğümüz yöneticileri ile ilçe sağlık müdürleri ve toplum sağlığı merkezi başkanları katıldı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kasapoğlu, “Öncelikle hepinize hoş geldiniz demek istiyorum. Uzun bir aradan sonra her birlikte bu toplantıyı gerçekleştirme imkânı bulduğumuz için çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Geçen hafta başhekimler toplantısında da söylediğim gibi 2022 yılı ile birlikte covid-19 pandemisinin sonuna yaklaştık. Ülke genelinde çok şükür vaka sayımız binin altına düştü. İnşallah en kısa zamanda covid-19’u hayatımızdan tamamen çıkaracağız. Yine geçen hafta dile getirdiğim gibi son covid-19 vakası negatif çıkana kadar asla rehavete kapılmayacağız” dedi.

Birinci basamak sağlık hizmetlerinin etkin kullanılması gerektiğini vurgulayan Kasapoğlu, “İkinci ve üçüncü basamak yataklı tedavi kurumlarına ihtiyacı azaltmak istiyorsak birinci basamak koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerini öncelememiz gerekiyor. Kanser olsun, obezite olsun, tansiyon ve diğer bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar olsun, vatandaşlarımızın taramalarını yapacağız. Onları bilgilendirerek hastalıkları ortaya çıkmadan bertaraf edeceğiz.” dedi.

Obezite konusunda da, insanların beslenme alışkanlıklarını küçük yaşlarda kazandığını belirten Kasapoğlu, “Okul okul, veli veli gezerek, gerekirse evlerinde ziyaret ederek ya da telefonla arayarak ailelere ve öğrencilere sağlıklı beslenmenin önemini anlatacağız. Sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirilmesinde en az diğer paydaşlar kadar biz de sorumluyuz arkadaşlar, vereceğimiz doğru bilgiler ve önerilerle sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunacağız.” dedi.

Toplantıda ilçelerimizin birinci basamak sağlık hizmetlerindeki mevcut durumları, kısa ve uzun vadede yapılması planlanan yatırımlar ve iyileştirmeler değerlendirildi. Bunun yanında toplantı gündeminde, ilçelerimizde sağlık bilgi sistemleri (SBS) kullanımı, hastalıkyönetim platformu (HYP), ulusal kanser tarama standartları yer aldı.

Daha sonra toplantı gündeminde yer alan, sağlık bilgi sistemleri (SBS) kullanımı, hastalık yönetim platformu (HYP), ulusal kanser tarama standartları konularında ilçelerin durumu masaya yatırıldı. İlçe bazında yeni hedefler belirlenerek katılımcılara teşekkür edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.