BAŞKAN TÖREN ÇANAKKALE TARİHİMİZİN ŞANLI VE UNUTULMAZ DESTANIDIR

Gündem 19.03.2020 - 09:05, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4122+ kez okundu.
 

BAŞKAN TÖREN ÇANAKKALE TARİHİMİZİN ŞANLI VE UNUTULMAZ DESTANIDIR

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 105. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çanakkale zaferinin, tarihimizin şanlı ve unutulmaz bir destanı olduğunu ifade eden Başkan Tören, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale zaferi, kan ve canla yazılmış, istiklal ve istikbali için ölüme koşan kahraman ecdadımızın eşsiz bir destanıdır. Milletimizin bütün yokluklara ve imkansızlıklara rağmen iman ve vatan sevgisi ile dünyaya meydan okuduğu, birlik ve beraberlik ruhuyla istiklal ve istikbaline canı pahasına sahip çıktığı Çanakkale Zaferi, tarihin akışını değiştirmiş ve bu toprakların ebediyen Türk yurdu olarak kalacağını bir kez daha ispatlamıştır. İmanın, inancın, adanmışlığın ve kahramanlığın sembolü olan bu eşsiz zafer, milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla vatan toprağına karşı duyduğu bağlılığın bir sonucudur. Çanakkale zaferi, Türk Milleti olarak vatanımız, hürriyetimiz ve bizi biz kılan mukaddes değerlerimiz uğrunda neleri göze alabileceğimizin şanlı tarihimizin sayfalarında yerini almış abidelerinden biridir. Bu zafer, aziz milletimizin vatan ve hürriyet aşkıdır. Çanakkale bir destandır ve bu destanı bayrağı, ülkesi ve milleti uğruna şehadet şerbeti içerek kurban olan başı kınalı kuzular yazmıştır. Bu destanda inanç vardır, iman vardır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kanları ve canlarıyla suladıkları bu vatan topraklarının; dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da milletimiz tarafından aynı ruh ve kararlılıkla kutsal bir emanet olarak her şartta korunacağı herkes tarafından iyi bilinmelidir. Şehitlerimiz, şehadetleriyle bu mübarek topraklarda bulunuşumuzun her dem taze imzasıdır. Zulüm varsa, adalet için yola çıkmış yiğitlerde eksik olmayacaktır. Bu uğurda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi “Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak.” Bu duygu ve düşüncelerle tarihin şahit olduğu en şanlı kahramanlık destanlarımızdan birisi olan Çanakkale Zaferimiz'in 105. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, tüm kahraman ecdadımızı ve ebediyete intikal eden şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”
Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 105. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çanakkale zaferinin, tarihimizin şanlı ve unutulmaz bir destanı olduğunu ifade eden Başkan Tören, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çanakkale zaferi, kan ve canla yazılmış, istiklal ve istikbali için ölüme koşan kahraman ecdadımızın eşsiz bir destanıdır.

Milletimizin bütün yokluklara ve imkansızlıklara rağmen iman ve vatan sevgisi ile dünyaya meydan okuduğu, birlik ve beraberlik ruhuyla istiklal ve istikbaline canı pahasına sahip çıktığı Çanakkale Zaferi, tarihin akışını değiştirmiş ve bu toprakların ebediyen Türk yurdu olarak kalacağını bir kez daha ispatlamıştır.

İmanın, inancın, adanmışlığın ve kahramanlığın sembolü olan bu eşsiz zafer, milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla vatan toprağına karşı duyduğu bağlılığın bir sonucudur.

Çanakkale zaferi, Türk Milleti olarak vatanımız, hürriyetimiz ve bizi biz kılan mukaddes değerlerimiz uğrunda neleri göze alabileceğimizin şanlı tarihimizin sayfalarında yerini almış abidelerinden biridir.

Bu zafer, aziz milletimizin vatan ve hürriyet aşkıdır. Çanakkale bir destandır ve bu destanı bayrağı, ülkesi ve milleti uğruna şehadet şerbeti içerek kurban olan başı kınalı kuzular yazmıştır. Bu destanda inanç vardır, iman vardır.

Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kanları ve canlarıyla suladıkları bu vatan topraklarının; dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da milletimiz tarafından aynı ruh ve kararlılıkla kutsal bir emanet olarak her şartta korunacağı herkes tarafından iyi bilinmelidir.

Şehitlerimiz, şehadetleriyle bu mübarek topraklarda bulunuşumuzun her dem taze imzasıdır.

Zulüm varsa, adalet için yola çıkmış yiğitlerde eksik olmayacaktır. Bu uğurda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi “Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak.”

Bu duygu ve düşüncelerle tarihin şahit olduğu en şanlı kahramanlık destanlarımızdan birisi olan Çanakkale Zaferimiz'in 105. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, tüm kahraman ecdadımızı ve ebediyete intikal eden şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.