BALKANLIOĞLU FATSA'LI MUHTARLARI DİNLEDİ

Yaşam 18.05.2017 - 21:42, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3381+ kez okundu.
 

BALKANLIOĞLU FATSA'LI MUHTARLARI DİNLEDİ

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa ilçesine bağlı bazı mahallelerin muhtarları makamında kabul ederek, sorunlarını dinledi.

Fatsa ilçesinin Gölköy, Beyceli, Salihli, Kösebucağı, Geyikçeli, İslamdağ Mahallesi Muhtarları, mahallelerinde ikamet eden kişilerin yaz aylarında gittikleri yaylalarda karşılaştıkları sorunları, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na ilettiler.   Fatsalı mahalle muhtarları, yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların Kumru ilçesi sınırları içinde yer alan Karaahmet Yurdu, Sarıçiçek, Düzoba, Teknecik, Canbaz, Ürmeli, Düzdağ, Deper ve Arpacık yaylalarına gittiklerini ve bu yaylalarda hayvanlarını otlattıklarını, arıcılık yaptıklarını belirterek, “Yaylalardaki otlakların ihaleye verildiğini duyduk. Bu otlakların genişletilmesi için öldürücü ilaçlar vurularak o güzelim orman güllerinin kurutulduğunu gördük. Yaylalarımız, bu doğa harikası çiçeklerle bilinmekte ve anılmaktadır. Bu doğayı yok etme çalışmasına son verilmesini istiyoruz” diye konuştular.   Fatsalı mahalle muhtarlarının dile getirdiği konu hakkında ilgili kurum müdürlerinden bilgi alan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Biz, Ordu’nun doğal güzelliklerini tanıtarak, Ordu’da turizmi geliştirmenin çabası içerisindeyiz. Tanıtımlarımızda, rengarenk açan orman gülleri içindeki yaylalarımıza, ormanlarımıza yer veriyoruz. Parfüm kokusunu andıran kokusuyla, farklı renklerde açan çiçekleriyle orman gülleri insanları mest ediyor. Bu nadide doğal güzelliklerin yok edilmesine izin vermeyiz. Sizler müsterih olun” diye konuştu.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa ilçesine bağlı bazı mahallelerin muhtarları makamında kabul ederek, sorunlarını dinledi.

Fatsa ilçesinin Gölköy, Beyceli, Salihli, Kösebucağı, Geyikçeli, İslamdağ Mahallesi Muhtarları, mahallelerinde ikamet eden kişilerin yaz aylarında gittikleri yaylalarda karşılaştıkları sorunları, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na ilettiler.

 

Fatsalı mahalle muhtarları, yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların Kumru ilçesi sınırları içinde yer alan Karaahmet Yurdu, Sarıçiçek, Düzoba, Teknecik, Canbaz, Ürmeli, Düzdağ, Deper ve Arpacık yaylalarına gittiklerini ve bu yaylalarda hayvanlarını otlattıklarını, arıcılık yaptıklarını belirterek, “Yaylalardaki otlakların ihaleye verildiğini duyduk. Bu otlakların genişletilmesi için öldürücü ilaçlar vurularak o güzelim orman güllerinin kurutulduğunu gördük. Yaylalarımız, bu doğa harikası çiçeklerle bilinmekte ve anılmaktadır. Bu doğayı yok etme çalışmasına son verilmesini istiyoruz” diye konuştular.

 

Fatsalı mahalle muhtarlarının dile getirdiği konu hakkında ilgili kurum müdürlerinden bilgi alan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Biz, Ordu’nun doğal güzelliklerini tanıtarak, Ordu’da turizmi geliştirmenin çabası içerisindeyiz. Tanıtımlarımızda, rengarenk açan orman gülleri içindeki yaylalarımıza, ormanlarımıza yer veriyoruz. Parfüm kokusunu andıran kokusuyla, farklı renklerde açan çiçekleriyle orman gülleri insanları mest ediyor. Bu nadide doğal güzelliklerin yok edilmesine izin vermeyiz. Sizler müsterih olun” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.