“BAĞIMLILIKLA MÜCADELE” KONFERANSI

Gündem 15.03.2019 - 14:00, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3488+ kez okundu.
 

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELE” KONFERANSI

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ve Fatsa’da Prof. Dr. Orhan Kural’ın konuşmacı olarak katıldığı “Bağımlılıkla Mücadele” adlı konferans verdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ve Fatsa’da Prof. Dr. Orhan Kural’ın konuşmacı olarak katıldığı “Bağımlılıkla Mücadele” adlı konferans verdi. Günümüzde yaşanan bağımlılığın algısal görünümüne vurgu yapan Kural, katılımcılara bağımlılıkla mücadele yolları hakkında bilgiler verdi. PROF. DR. KURAL, “ALGI YÖNETİMİYLE BAĞIMLILIK TETİKLENİYOR” Düzenlenen konferansta madde bağımlılığı, çevreyi koruma, tüketim toplumu, israf ve vatan sevgisi konularına değinen Prof. Dr. Kural, yüze yakın ülkeyi dolaştığını dünyada bir israf sorununun olduğunu ve binlerce çocuğun açlık ve yoksulluk içinde yaşadığını söyledi. Prof. Dr. Orhan Kural, “Sigaranın kökeninde çocukların heyecan ve merak ile sigarayı ağızlarına götürmeleri yatıyor. Her şey bir defa demekle başlıyor. Bunu istatistik verilere dökersek %62 oranla sigarayı bir defa azgına götüren genç bırakamıyor. Sigaranın içinde 400’e yakın zehir vardır. Bir kez başlandığında maalesef sigara, uyuşturucunun da kapısını açıyor. Sigaraya başladıkları an öğrencilerimiz uyuşturucu tacirlerinin de hedef kitlesi haline geliyorlar. Durup dururken uyuşturucuya başlanması düşük bir ihtimaldir. Gençlerin ilk etapta özentiyle başladıkları maddeler zamanla bağımlılık haline dönüşüyor. En çok da algı yönetimiyle bağımlılık tetikleniyor. Film ve dizilerde sigara ve içki ile algılar oluşturularak insanlar bu maddelere özendiriliyor” diye konuştu. Beslenme konusunda doğal yiyecekleri öneren Prof. Dr. Kural, fastfood beslenmenin gençleri zehirlediğini anlattı. Kural gençlerin sevgi, kardeşlik, paylaşım ve hayvan sevgisine önem vermesi gerektiğini belirtti. PROF. DR ORHAN KURAL KİMDİR? 1950 yılında İstanbul Nişantaşı’nda doğdu. 1972 yılında İTÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesinden Maden Mühendisi olarak mezun oldu. 1972-1973 yılları arasında ABD Henry Krumb Bursu’ nu kazanıp New York Columbia Üniversitesinde yüksek lisans öğrenimini tamamladı. 1978 yılında İTÜ’de Kömür Kimyası dalında doktor unvanını aldı. 1989 Mayıs ayında İTÜ’de profesör oldu. 2006-2007 yıllarında bölüm başkan yardımcılığı yaptı. 2009 yılından itibaren üç dönem İTÜ Maden Fakültesinde Maden Mühendisliği Anabilim Dalı ve Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev aldı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ve Fatsa’da Prof. Dr. Orhan Kural’ın konuşmacı olarak katıldığı “Bağımlılıkla Mücadele” adlı konferans verdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ve Fatsa’da Prof. Dr. Orhan Kural’ın konuşmacı olarak katıldığı “Bağımlılıkla Mücadele” adlı konferans verdi. Günümüzde yaşanan bağımlılığın algısal görünümüne vurgu yapan Kural, katılımcılara bağımlılıkla mücadele yolları hakkında bilgiler verdi.

PROF. DR. KURAL, “ALGI YÖNETİMİYLE BAĞIMLILIK TETİKLENİYOR”

Düzenlenen konferansta madde bağımlılığı, çevreyi koruma, tüketim toplumu, israf ve vatan sevgisi konularına değinen Prof. Dr. Kural, yüze yakın ülkeyi dolaştığını dünyada bir israf sorununun olduğunu ve binlerce çocuğun açlık ve yoksulluk içinde yaşadığını söyledi.

Prof. Dr. Orhan Kural, “Sigaranın kökeninde çocukların heyecan ve merak ile sigarayı ağızlarına götürmeleri yatıyor. Her şey bir defa demekle başlıyor. Bunu istatistik verilere dökersek %62 oranla sigarayı bir defa azgına götüren genç bırakamıyor. Sigaranın içinde 400’e yakın zehir vardır. Bir kez başlandığında maalesef sigara, uyuşturucunun da kapısını açıyor. Sigaraya başladıkları an öğrencilerimiz uyuşturucu tacirlerinin de hedef kitlesi haline geliyorlar. Durup dururken uyuşturucuya başlanması düşük bir ihtimaldir. Gençlerin ilk etapta özentiyle başladıkları maddeler zamanla bağımlılık haline dönüşüyor. En çok da algı yönetimiyle bağımlılık tetikleniyor. Film ve dizilerde sigara ve içki ile algılar oluşturularak insanlar bu maddelere özendiriliyor” diye konuştu.

Beslenme konusunda doğal yiyecekleri öneren Prof. Dr. Kural, fastfood beslenmenin gençleri zehirlediğini anlattı. Kural gençlerin sevgi, kardeşlik, paylaşım ve hayvan sevgisine önem vermesi gerektiğini belirtti.

PROF. DR ORHAN KURAL KİMDİR?

1950 yılında İstanbul Nişantaşı’nda doğdu. 1972 yılında İTÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesinden Maden Mühendisi olarak mezun oldu. 1972-1973 yılları arasında ABD Henry Krumb Bursu’ nu kazanıp New York Columbia Üniversitesinde yüksek lisans öğrenimini tamamladı. 1978 yılında İTÜ’de Kömür Kimyası dalında doktor unvanını aldı. 1989 Mayıs ayında İTÜ’de profesör oldu. 2006-2007 yıllarında bölüm başkan yardımcılığı yaptı. 2009 yılından itibaren üç dönem İTÜ Maden Fakültesinde Maden Mühendisliği Anabilim Dalı ve Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.