AYKOME ÜST KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Gündem 08.05.2018 - 10:51, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4035+ kez okundu.
 

AYKOME ÜST KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Üst Kurulu, 2018 yılının ilk toplantısını Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Üst Kurulu, 2018 yılının ilk toplantısını Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirdi. Genel Sekreter Bülent Civelek başkanlığında Büyükşehir Belediyesi üst yöneticileri, ilçe belediye başkanları, başkan yardımcıları ve alt yapı kurum, kuruluş ve şirketlerin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla yapılan toplantıda, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde imarlı alanlar ve kırsal yol ağları programları görüşülerek çalışmalara başlanılması kararı alındı. 2018 YILI YOL HEDEFİ: 1185 KM Toplantıda Büyükşehir sınırları içeresinde devam eden altyapı ve üstyapı çalışmalarının koordinasyonuyla ilgili maddeler görüşüldü. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 413 bin 27 km BSK asfalt yol, 730 bin 80 km sathi kaplama yol ve 41 bin 85 km beton yol yapılması kararlaştırıldı. Bir diğer gündem maddesinde ise 2018 yılında Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından altyapı ruhsatlarında kullanılacak zemin tahrip bedelleri görüşülerek fiyatlar belirlendi. GENEL SEKRETER CİVELEK, “İŞ GÜVENLİĞİ HER ŞEYİN ÖNÜNDE YER ALMALI” Genel Sekreter Bülent Civelek toplantıda yaptığı konuşmada, özellikle çalışmalar esnasında iş güvenliğine büyük hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Hepimizin de yakından gördüğü gibi ilimiz genelinde hummalı bir çalışma yürütülüyor. 19 ilçemizin tamamı bir şantiye görünümüne girdi. Yatırımlarımızın hızlı ve koordineli bir şekilde hayata geçmesi, bizlerin bazı sorumluluk ve hassasiyetlerini artırmaktadır. Dolayısıyla sürdürülen çalışmaların hangi kuruma ait olduğunu belirten uyarıcı işaretlerin alanda bulundurulmasını istiyoruz. Projelerin tamamlanmasının ardından ise koordineli bir şekilde kalan malzemeler ve iş makineleri kaldırılmalıdır. İş güvenliği konusunda sağlanacak koordinasyonla birlikte ilgili kurum gerekli tüm tedbirleri almalıdır. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, tedbir noktasında gerekli tüm önlemleri alıyor ve bu konuya hassas yaklaşıyoruz” diye konuştu.
Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Üst Kurulu, 2018 yılının ilk toplantısını Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Üst Kurulu, 2018 yılının ilk toplantısını Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Genel Sekreter Bülent Civelek başkanlığında Büyükşehir Belediyesi üst yöneticileri, ilçe belediye başkanları, başkan yardımcıları ve alt yapı kurum, kuruluş ve şirketlerin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla yapılan toplantıda, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde imarlı alanlar ve kırsal yol ağları programları görüşülerek çalışmalara başlanılması kararı alındı.

2018 YILI YOL HEDEFİ: 1185 KM

Toplantıda Büyükşehir sınırları içeresinde devam eden altyapı ve üstyapı çalışmalarının koordinasyonuyla ilgili maddeler görüşüldü. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 413 bin 27 km BSK asfalt yol, 730 bin 80 km sathi kaplama yol ve 41 bin 85 km beton yol yapılması kararlaştırıldı.

Bir diğer gündem maddesinde ise 2018 yılında Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından altyapı ruhsatlarında kullanılacak zemin tahrip bedelleri görüşülerek fiyatlar belirlendi.

GENEL SEKRETER CİVELEK, “İŞ GÜVENLİĞİ HER ŞEYİN ÖNÜNDE YER ALMALI”

Genel Sekreter Bülent Civelek toplantıda yaptığı konuşmada, özellikle çalışmalar esnasında iş güvenliğine büyük hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Hepimizin de yakından gördüğü gibi ilimiz genelinde hummalı bir çalışma yürütülüyor. 19 ilçemizin tamamı bir şantiye görünümüne girdi. Yatırımlarımızın hızlı ve koordineli bir şekilde hayata geçmesi, bizlerin bazı sorumluluk ve hassasiyetlerini artırmaktadır. Dolayısıyla sürdürülen çalışmaların hangi kuruma ait olduğunu belirten uyarıcı işaretlerin alanda bulundurulmasını istiyoruz. Projelerin tamamlanmasının ardından ise koordineli bir şekilde kalan malzemeler ve iş makineleri kaldırılmalıdır. İş güvenliği konusunda sağlanacak koordinasyonla birlikte ilgili kurum gerekli tüm tedbirleri almalıdır. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, tedbir noktasında gerekli tüm önlemleri alıyor ve bu konuya hassas yaklaşıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.