ATIK YÖNETİMİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Gündem 29.08.2014 - 13:53, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3122+ kez okundu.
 

ATIK YÖNETİMİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Atık Yönetimi ve Kontrol Şube Müdürlüğü koordinasyonuyla “Atık Yönetimi” konulu seminer düzenlendi.

SEMİNERE 19 İLÇE PERSONELİ KATILDI Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen seminere 19 ilçe belediyelerinde görevli personeller katıldı. Toplantıda, İlçe belediyelerinde atıkla ilgili görevli kişilere mühendisler tarafından katı atık, tehlikeli ve tıbbi atıklar, bitkisel atık yağlar, atık yağlar, ambalaj atıkları, atık piller, ömrünü tamamlamış lastikler, atık elektronik eşyalar ve hafriyat atıkları konularında eğitim verildi. AYDIN; “KİRLETEN ÖDER” Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Selahittin Aydın bir konuşma yaparak seminerin amacı ve yapılması gerekenler konusunda görüşlerini belirtti.Aydın yaptığı açıklamada, vahşi depolama alanlarının tamamını kapatılarak Katı atık düzenli depolama sahalarının hayata geçirileceğini belirterek, atıkların yönetilmesiyle ilgilide Temizlik İşleri Birimleri ile koordineli çalışma yürütüleceğini, Büyükşehir Belediyesi olarak ta her türlü desteğin sağlanacağı teminatını verdi. Kirletilen her şeyin sorumlusunun yine kirletenler olduğuna vurgu yapan Selahittin Aydın,  Çevre Kanununda yer alan ‘Kirleten Öder’ prensibinin uygulanacağını söyledi. Seminerin devamında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Atık Yönetimi ve Kontrol Şube Müdürü Aydın Demirel atık yönetimi konusunda genel bir değerlendirme yaparken, Hafriyat Şube Müdürü Ertan Top ise Ordu Büyükşehir Belediyesinin yeni uygulamayla hayata geçirdiği yeni hafriyat alanları konusunda bilgilendirme yaptı.   FİRMALAR BÜYÜK DESTEK VERDİ Seminerde,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığın’dan çevre lisansı almış; Deha Biodizel Geri Kazanım firmasından Yıldırım BİLGİLİ,  LASDER’den Erdoğan ŞAHİN ve TAP’tan Savaş ARNA kendi alanlarıyla ilgili sunum yaptılar. Seminere Atık Yönetimi konusunda hiçbir ücret talep etmeden, materyal ve bilgileriyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ambalaj atıkları konusunda yetkilendirilmiş kuruluşlar olan TÜKÇEV ve ÇEVKO firmaları destek verdi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Atık Yönetimi ve Kontrol Şube Müdürlüğü koordinasyonuyla “Atık Yönetimi” konulu seminer düzenlendi.

SEMİNERE 19 İLÇE PERSONELİ KATILDI

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen seminere 19 ilçe belediyelerinde görevli personeller katıldı. Toplantıda, İlçe belediyelerinde atıkla ilgili görevli kişilere mühendisler tarafından katı atık, tehlikeli ve tıbbi atıklar, bitkisel atık yağlar, atık yağlar, ambalaj atıkları, atık piller, ömrünü tamamlamış lastikler, atık elektronik eşyalar ve hafriyat atıkları konularında eğitim verildi.

AYDIN; “KİRLETEN ÖDER”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Selahittin Aydın bir konuşma yaparak seminerin amacı ve yapılması gerekenler konusunda görüşlerini belirtti.Aydın yaptığı açıklamada, vahşi depolama alanlarının tamamını kapatılarak Katı atık düzenli depolama sahalarının hayata geçirileceğini belirterek, atıkların yönetilmesiyle ilgilide Temizlik İşleri Birimleri ile koordineli çalışma yürütüleceğini, Büyükşehir Belediyesi olarak ta her türlü desteğin sağlanacağı teminatını verdi. Kirletilen her şeyin sorumlusunun yine kirletenler olduğuna vurgu yapan Selahittin Aydın,

 Çevre Kanununda yer alan ‘Kirleten Öder’ prensibinin uygulanacağını söyledi.

Seminerin devamında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Atık Yönetimi ve Kontrol Şube Müdürü Aydın Demirel atık yönetimi konusunda genel bir değerlendirme yaparken, Hafriyat Şube Müdürü Ertan Top ise Ordu Büyükşehir Belediyesinin yeni uygulamayla hayata geçirdiği yeni hafriyat alanları konusunda bilgilendirme yaptı.

 

FİRMALAR BÜYÜK DESTEK VERDİ

Seminerde,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığın’dan çevre lisansı almış; Deha Biodizel Geri Kazanım firmasından Yıldırım BİLGİLİ,  LASDER’den Erdoğan ŞAHİN ve TAP’tan Savaş ARNA kendi alanlarıyla ilgili sunum yaptılar.

Seminere Atık Yönetimi konusunda hiçbir ücret talep etmeden, materyal ve bilgileriyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ambalaj atıkları konusunda yetkilendirilmiş kuruluşlar olan TÜKÇEV ve ÇEVKO firmaları destek verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.