ARGAN YAYLASI TURİZME AÇILIYOR

Gündem 22.06.2018 - 11:01, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2930+ kez okundu.
 

ARGAN YAYLASI TURİZME AÇILIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Akkuş ilçe sınırına 3 km uzaklıkta olan ve 1650 rakımı bulunan Argan Yaylası’nı turizme kazandırmak için çalışmalara başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Akkuş ilçe sınırına 3 km uzaklıkta olan ve 1650 rakımı bulunan Argan Yaylası’nı turizme kazandırmak için çalışmalara başladı. Akkuş-Niksar karayolu üzerinde bulunan ve 1991 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile turizm merkezi seçilen Argan Yaylası’nın bozulmamış doğal yapısıyla görülmeye değer yaylalar arasında yer aldığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, yaylayı yaz ve kış turizmine elverişli yapısıyla cazibe merkezi hâline getirmeyi planladıklarını belirtti. İMAR PLANI HAZIRLANACAK Bakanlıkla koordineli yürütülen çalışmaların ilk etabına, yapılan ihaleyle birlikte mayıs ayında başlanırken, 270 ha’lık alanın hâlihazır haritaları, imar planına esas jeolojik jeoteknik etüt raporları ve turizme yönelik çevre düzeni planı ile nazım imar ve uygulama imar planları hazırlanıyor. KIŞ TURİZMİNE YENİ YERLER KAZANDIRILIYOR Karadeniz’in doğal mirası niteliğinde olan yaylaların halka açılması ve yayla turizminin geliştirilmesi için önemli bir çalışma yapıldığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Argan Yaylamızda yapılan çalışmalar ile turizme yeni bir alan kazandırmayı planlıyoruz. Yaylamız, 1650 rakıma sahip ve yılın dört ayı karlı olması nedeniyle kayak sporu için de elverişli bir yapı içeriyor ” dedi. BÖLGE YENİ BİR TURİZM İVMESİ YAKALAYACAK Yapılan çalışmalar için Bakanlıktan 200 bin TL’lik ödenek gönderildiğini belirten Başkan Enver Yılmaz, “Bakanlığımızla ortak yürütülen çalışmalar ile Akkuş ilçemiz değerlenecek ve turizm faaliyetleri ivme yakalayacaktır. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığımız ortaklığında yapılan çalışmalarla Akkuş ve çevresinde alternatif turizm olanaklarını canlandırmayı, bölgemize yeni bir turizm ivmesi kazandırmayı ve kaliteli konaklama tesisleri oluşturmayı amaçlıyoruz” diye konuştu
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Akkuş ilçe sınırına 3 km uzaklıkta olan ve 1650 rakımı bulunan Argan Yaylası’nı turizme kazandırmak için çalışmalara başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Akkuş ilçe sınırına 3 km uzaklıkta olan ve 1650 rakımı bulunan Argan Yaylası’nı turizme kazandırmak için çalışmalara başladı.

Akkuş-Niksar karayolu üzerinde bulunan ve 1991 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile turizm merkezi seçilen Argan Yaylası’nın bozulmamış doğal yapısıyla görülmeye değer yaylalar arasında yer aldığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, yaylayı yaz ve kış turizmine elverişli yapısıyla cazibe merkezi hâline getirmeyi planladıklarını belirtti.

İMAR PLANI HAZIRLANACAK

Bakanlıkla koordineli yürütülen çalışmaların ilk etabına, yapılan ihaleyle birlikte mayıs ayında başlanırken, 270 ha’lık alanın hâlihazır haritaları, imar planına esas jeolojik jeoteknik etüt raporları ve turizme yönelik çevre düzeni planı ile nazım imar ve uygulama imar planları hazırlanıyor.

KIŞ TURİZMİNE YENİ YERLER KAZANDIRILIYOR

Karadeniz’in doğal mirası niteliğinde olan yaylaların halka açılması ve yayla turizminin geliştirilmesi için önemli bir çalışma yapıldığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Argan Yaylamızda yapılan çalışmalar ile turizme yeni bir alan kazandırmayı planlıyoruz. Yaylamız, 1650 rakıma sahip ve yılın dört ayı karlı olması nedeniyle kayak sporu için de elverişli bir yapı içeriyor ” dedi.

BÖLGE YENİ BİR TURİZM İVMESİ YAKALAYACAK

Yapılan çalışmalar için Bakanlıktan 200 bin TL’lik ödenek gönderildiğini belirten Başkan Enver Yılmaz, “Bakanlığımızla ortak yürütülen çalışmalar ile Akkuş ilçemiz değerlenecek ve turizm faaliyetleri ivme yakalayacaktır. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığımız ortaklığında yapılan çalışmalarla Akkuş ve çevresinde alternatif turizm olanaklarını canlandırmayı, bölgemize yeni bir turizm ivmesi kazandırmayı ve kaliteli konaklama tesisleri oluşturmayı amaçlıyoruz” diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.