ARAZiLERDE iNCELEMEDE BULUNDU

Gündem 31.10.2019 - 16:07, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2487+ kez okundu.
 

ARAZiLERDE iNCELEMEDE BULUNDU

Ordu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, içerisinde “Fındık Yetiştiriciliğinde Geleneksel ve Modern Uygulamaların İncelenmesi” projesi kapsamında kurulan örnek fındık bahçesinin de olduğu Üniversiteye ait 360 dönümlük arazide incelemelerde bulundu.

Ordu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, içerisinde “Fındık Yetiştiriciliğinde Geleneksel ve Modern Uygulamaların İncelenmesi” projesi kapsamında kurulan örnek fındık bahçesinin de olduğu Üniversiteye  ait 360 dönümlük arazide incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Güler, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İslam ve daire başkanları eşlik etti. Üniversitemize ait arazide incelemelerde bulunan Rektör Akdoğan, Türkiye, İspanya ve İtalya’da fındık üretimi ve sanayisinin incelenmesinin planlandığı “Fındık Yetiştiriciliğinde Geleneksel ve Modern Uygulamaların İncelenmesi” projesi hakkında Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İslam’dan bilgi aldı. Rektör Akdoğan, “Mevcut binalarımızın dışında Üniversitemize ait 360 dönümlük bir arazimiz var. Bu alanın 5 dönümlük bir kısmında Ziraat Fakültesi öğretim elemanlarımız farklı ülkelerdeki fındık türlerini incelemeye alarak hem bölgemizin en önemli tarımsal ürünü fındık ile hem de diğer bölge ürünlerine yönelik araştırmalarını sürdürmektedir. Bununla birlikte hastane arazisi ile ilgili olarak burada daha önceden de Tıp Fakültesine ayrılan ve hastane için uygun olan 70 dönümlük bir alanımız var. Bu konuda daha önce de açıkladığım gibi devletimizin yetkilileri uygun gördüğü takdirde bu araziyi değerlendirebilirler, son karar Sağlık Bakanlığımızın ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ındır. Şu ana kadar söylediğimiz gibi bundan sonra da çabamız Üniversitemizin ve memleketimizin daha ileri seviyelere taşınması yönünde olacaktır.” dedi.
Ordu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, içerisinde “Fındık Yetiştiriciliğinde Geleneksel ve Modern Uygulamaların İncelenmesi” projesi kapsamında kurulan örnek fındık bahçesinin de olduğu Üniversiteye ait 360 dönümlük arazide incelemelerde bulundu.

Ordu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, içerisinde “Fındık Yetiştiriciliğinde Geleneksel ve Modern Uygulamaların İncelenmesi” projesi kapsamında kurulan örnek fındık bahçesinin de olduğu Üniversiteye  ait 360 dönümlük arazide incelemelerde bulundu.
İncelemeler sırasında Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Güler, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İslam ve daire başkanları eşlik etti.
Üniversitemize ait arazide incelemelerde bulunan Rektör Akdoğan, Türkiye, İspanya ve İtalya’da fındık üretimi ve sanayisinin incelenmesinin planlandığı “Fındık Yetiştiriciliğinde Geleneksel ve Modern Uygulamaların İncelenmesi” projesi hakkında Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İslam’dan bilgi aldı.
Rektör Akdoğan, “Mevcut binalarımızın dışında Üniversitemize ait 360 dönümlük bir arazimiz var. Bu alanın 5 dönümlük bir kısmında Ziraat Fakültesi öğretim elemanlarımız farklı ülkelerdeki fındık türlerini incelemeye alarak hem bölgemizin en önemli tarımsal ürünü fındık ile hem de diğer bölge ürünlerine yönelik araştırmalarını sürdürmektedir. Bununla birlikte hastane arazisi ile ilgili olarak burada daha önceden de Tıp Fakültesine ayrılan ve hastane için uygun olan 70 dönümlük bir alanımız var. Bu konuda daha önce de açıkladığım gibi devletimizin yetkilileri uygun gördüğü takdirde bu araziyi değerlendirebilirler, son karar Sağlık Bakanlığımızın ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ındır. Şu ana kadar söylediğimiz gibi bundan sonra da çabamız Üniversitemizin ve memleketimizin daha ileri seviyelere taşınması yönünde olacaktır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.