ANIT AĞAÇLARINA BAKIM

Gündem 08.07.2019 - 13:27, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3333+ kez okundu.
 

ANIT AĞAÇLARINA BAKIM

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, ilimizde 15’i anıt ağaç olmak üzere toplam 41 ağacın bakım ve rehabilitasyonu yapılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, ilimizde 15’i anıt ağaç olmak üzere toplam 41 ağacın bakım ve rehabilitasyonu yapılıyor. 644 Sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümleri kapsamında, Ordu ilinde bulunan anıt ağaçların ve tescilli ağaç topluluklarının bakımı, rehabilitasyonu, fotoğraflanması, tanıtıcı tabela yaptırılması işi, ihale edildi. İhale, Ordu ili sınırlarında bulunan toplam 15 anıt ağaç ve 2 adet ağaç topluluğundaki 26 ağaç bireyini kapsamaktadır. Anıt ağaçların bakım ve rehabilitasyonu çalışmaları hakkında bilgi veren İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, “2016 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca İlimizdeki anıt ağaçları da içeren ve onlar için yapılması gerekenleri belirten bir rapor hazırlatılmıştır. Bu raporda İlimizdeki tüm anıt ağaçların özellikleri, boyutları, yaşları ve bulundukları koordinatları, ağaçların bakımı ve rehabilitasyonunu içeren bir rapor hazırlandı. Bu rapordaki verilere göre ilimizdeki ağaçlar için yapılması gereken işlemlerin yaklaşık maliyetinin hazırlanması ve ihale edilmesi için ödenek talep edilmesi istendi. Müdürlüğümüz Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü’nce söz konusu ağaçlar ilgili orman mühendisi nezaretinde tek tek gezilerek yapılacak işlemler teyit edilmiş ve buna göre ilimizdeki anıt ağaçların bakımı, rehabilitasyonu, fotoğraflanması, tanıtıcı tabela yaptırılması gibi verileri içeren bir yaklaşık maliyet analizi yapılarak ilgili ödenek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan talep edildi. Söz konusu ödenek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın(Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) 24.01.2019 tarihli ve E.18533 sayılı olur yazısıyla çıkarıldı ve “Ordu İli Anıt Ağaçların Bakım ve Restorasyonu Onarım Hizmeti İşi” ihale edildi. İhaleyi alan firmayla 08.05.2019 tarihinde sözleşme imzalanmış ve 10.05.2019 tarihinde yer teslimi yapıldı. Anıt ağaç bakım işlerine aciliyet gösteren ve önem arz eden Altınordu, Fatsa, Ünye, Perşembe ilçelerinden başlanmış olup işin % 90’ı tamamlanmış durumdadır” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, ilimizde 15’i anıt ağaç olmak üzere toplam 41 ağacın bakım ve rehabilitasyonu yapılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, ilimizde 15’i anıt ağaç olmak üzere toplam 41 ağacın bakım ve rehabilitasyonu yapılıyor.

644 Sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümleri kapsamında, Ordu ilinde bulunan anıt ağaçların ve tescilli ağaç topluluklarının bakımı, rehabilitasyonu, fotoğraflanması, tanıtıcı tabela yaptırılması işi, ihale edildi. İhale, Ordu ili sınırlarında bulunan toplam 15 anıt ağaç ve 2 adet ağaç topluluğundaki 26 ağaç bireyini kapsamaktadır.

Anıt ağaçların bakım ve rehabilitasyonu çalışmaları hakkında bilgi veren İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, “2016 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca İlimizdeki anıt ağaçları da içeren ve onlar için yapılması gerekenleri belirten bir rapor hazırlatılmıştır. Bu raporda İlimizdeki tüm anıt ağaçların özellikleri, boyutları, yaşları ve bulundukları koordinatları, ağaçların bakımı ve rehabilitasyonunu içeren bir rapor hazırlandı. Bu rapordaki verilere göre ilimizdeki ağaçlar için yapılması gereken işlemlerin yaklaşık maliyetinin hazırlanması ve ihale edilmesi için ödenek talep edilmesi istendi. Müdürlüğümüz Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü’nce söz konusu ağaçlar ilgili orman mühendisi nezaretinde tek tek gezilerek yapılacak işlemler teyit edilmiş ve buna göre ilimizdeki anıt ağaçların bakımı, rehabilitasyonu, fotoğraflanması, tanıtıcı tabela yaptırılması gibi verileri içeren bir yaklaşık maliyet analizi yapılarak ilgili ödenek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan talep edildi. Söz konusu ödenek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın(Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) 24.01.2019 tarihli ve E.18533 sayılı olur yazısıyla çıkarıldı ve “Ordu İli Anıt Ağaçların Bakım ve Restorasyonu Onarım Hizmeti İşi” ihale edildi. İhaleyi alan firmayla 08.05.2019 tarihinde sözleşme imzalanmış ve 10.05.2019 tarihinde yer teslimi yapıldı. Anıt ağaç bakım işlerine aciliyet gösteren ve önem arz eden Altınordu, Fatsa, Ünye, Perşembe ilçelerinden başlanmış olup işin % 90’ı tamamlanmış durumdadır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.