ALTINORDU BELEDİYESİ 5 BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITTI

Gündem 24.10.2015 - 01:27, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1560+ kez okundu.
 

ALTINORDU BELEDİYESİ 5 BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITTI

Altınordu Belediyesi tarafından Muharrem Ayı’nın 10. Gününün “ Aşure Günü” olması nedeniyle Cuma Namazı sonrası vatandaşlara aşure dağıtıldı.

     Altınordu Belediyesi tarafından Akyazı, Karşıyaka, Orsan, Cumhuriyet Mahallesi Meydan, Zaferi Milli Camii ile Emniyet Müdürlüğü’nde toplam 5000 adet aşure dağıtıldı. Akyazı Camii’nde Cuma Namazı çıkışı aşure dağıtımı yapan Belediye Başkanı Engin Tekintaş burada yaptığı konuşmada, Muharrem Ayı’nın İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Aşure Günü’nün halk arasında paylaşmanın simgesi haline geldiğini kaydeden Başkan Tekintaş; “Muharrem Ayının 10. Günü ve ayrıca Cuma günü olması nedeni ile bugünü Bayram günü olarak görüyoruz. Özellikle Hicri Yılımızın bizlere huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bu güzel günün hatırını Altınordu Belediyesi olarak, aşure dağıtarak halkımızla buluşmaya ayırdık. Kerbela Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Özellikle son günlerde Müslüman coğrafyasında yaşanan bu katliamların da son bulmasını diliyoruz. Allah (c.c)huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Biliyorum ki; bugün bu mutlu günde Müslümanların olduğu her yerde kutlama var ama, ülkemizde daha güzel bir şekilde milletimize ulaşılıyor.  Aşure günümüzü hem milletimizle yaşıyor,  hem de bu vesile ile yiyeceğimizi paylaşıyoruz. Hicri 1437. Yılını kutladığımız bu anlamlı günde, Kerbela Şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz.” şeklinde konuştu.
Altınordu Belediyesi tarafından Muharrem Ayı’nın 10. Gününün “ Aşure Günü” olması nedeniyle Cuma Namazı sonrası vatandaşlara aşure dağıtıldı.


     Altınordu Belediyesi tarafından Akyazı, Karşıyaka, Orsan, Cumhuriyet Mahallesi Meydan, Zaferi Milli Camii ile Emniyet Müdürlüğü’nde toplam 5000 adet aşure dağıtıldı.

Akyazı Camii’nde Cuma Namazı çıkışı aşure dağıtımı yapan Belediye Başkanı Engin Tekintaş burada yaptığı konuşmada, Muharrem Ayı’nın İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Aşure Günü’nün halk arasında paylaşmanın simgesi haline geldiğini kaydeden Başkan Tekintaş; “Muharrem Ayının 10. Günü ve ayrıca Cuma günü olması nedeni ile bugünü Bayram günü olarak görüyoruz. Özellikle Hicri Yılımızın bizlere huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bu güzel günün hatırını Altınordu Belediyesi olarak, aşure dağıtarak halkımızla buluşmaya ayırdık. Kerbela Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Özellikle son günlerde Müslüman coğrafyasında yaşanan bu katliamların da son bulmasını diliyoruz. Allah (c.c)huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Biliyorum ki; bugün bu mutlu günde Müslümanların olduğu her yerde kutlama var ama, ülkemizde daha güzel bir şekilde milletimize ulaşılıyor.  Aşure günümüzü hem milletimizle yaşıyor,  hem de bu vesile ile yiyeceğimizi paylaşıyoruz. Hicri 1437. Yılını kutladığımız bu anlamlı günde, Kerbela Şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.