ALTINORDU’DA “HEY GİDİ KARADENİZ” KONSERİ

Kültür 25.05.2015 - 20:46, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3300+ kez okundu.
 

ALTINORDU’DA “HEY GİDİ KARADENİZ” KONSERİ

Altınordu Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı işbirliği kapsamında hazırlanan “Hey Gidi Karadeniz” Konseri Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Altınordu Belediyesi öncülüğünde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından, kültür ve sanat günleri kapsamında hazırlanan “Hey Gidi Karadeniz” Konseri, Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gaziantep Üniversitesi Sanatçı Öğretim Görevlisi Dr. Gültekin Şener’in şefliğini yaptığı konserde, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı “Hey Gidi Karadeniz Konser ve Gösteri Topluluğu” ile “Halk Oyunları Bölümü Öğrencileri” Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerine ait türkü ve danslarla dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. ‘İki ayak horonu’, ‘Hey gidi Karadeniz’, ‘Fındık toplayın kızlar’ gibi çok sayıda eserlerin yer aldığı konserde, Ordu’nun usta sesi, Türk Halk Müziği ve Devlet Sanatçısı Kamil Sönmez de resimlerle anıldı. Çok sayıda horon ve oyun havalarına dansların sunulduğu konsere; Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Yener ile çok sayıda vatandaş katıldı.Konserin kapanış konuşmasını yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediyesi ile Üniversitelerin arasındaki işbirliğine vurgu yaparak; “İşte işbirligi, işte Ordu, işte Gaziantep, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Tekintaş; “Altınordu Belediyesi olarak müzik dallarında olduğu gibi bütün sanat dallarında da etkinliklerimizi ortak yürütmeye, katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu şehrin güzelliklerini canlandırmaya devam edeceğiz. Bizim için son derece önemli olan, göz bebeğimiz üniversitemiz ve sayın ekibine teşekkür ediyorum. Güzel Sanatlar Fakültesi ekibine, bundan sonra daha fazla, daha etkili olarak katkılarımız devam edecektir. İşbirliği diyoruz, işte işbirligi, işte Ordu, işte Gaziantep, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz de canı gönülden her zaman, seçilmişliğin getirmiş olduğu bir sorumluluk olarak, hem bu şehrin bir parçası olarak şahsım, hem de Altınordu Belediyesi olarak bu tür etkinliklere sonuna kadar destek olmaya devam edeceğiz. Biz bu şekilde bir bütünüz. Her dalda, her alanda bu birlikteliğimizi sürdürmek en temel görevlerimizden bir tanesidir.” şeklinde konuştu.  
Altınordu Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı işbirliği kapsamında hazırlanan “Hey Gidi Karadeniz” Konseri Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Altınordu Belediyesi öncülüğünde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından, kültür ve sanat günleri kapsamında hazırlanan “Hey Gidi Karadeniz” Konseri, Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gaziantep Üniversitesi Sanatçı Öğretim Görevlisi Dr. Gültekin Şener’in şefliğini yaptığı konserde, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı “Hey Gidi Karadeniz Konser ve Gösteri Topluluğu” ile “Halk Oyunları Bölümü Öğrencileri” Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerine ait türkü ve danslarla dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. ‘İki ayak horonu’, ‘Hey gidi Karadeniz’, ‘Fındık toplayın kızlar’ gibi çok sayıda eserlerin yer aldığı konserde, Ordu’nun usta sesi, Türk Halk Müziği ve Devlet Sanatçısı Kamil Sönmez de resimlerle anıldı.

Çok sayıda horon ve oyun havalarına dansların sunulduğu konsere; Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Yener ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Konserin kapanış konuşmasını yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediyesi ile Üniversitelerin arasındaki işbirliğine vurgu yaparak; “İ
şte işbirligi, işte Ordu, işte Gaziantep, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Tekintaş;

“Altınordu Belediyesi olarak müzik dallarında olduğu gibi bütün sanat dallarında da etkinliklerimizi ortak yürütmeye, katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu şehrin güzelliklerini canlandırmaya devam edeceğiz. Bizim için son derece önemli olan, göz bebeğimiz üniversitemiz ve sayın ekibine teşekkür ediyorum. Güzel Sanatlar Fakültesi ekibine, bundan sonra daha fazla, daha etkili olarak katkılarımız devam edecektir. İşbirliği diyoruz, işte işbirligi, işte Ordu, işte Gaziantep, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Biz de canı gönülden her zaman, seçilmişliğin getirmiş olduğu bir sorumluluk olarak, hem bu şehrin bir parçası olarak şahsım, hem de Altınordu Belediyesi olarak bu tür etkinliklere sonuna kadar destek olmaya devam edeceğiz. Biz bu şekilde bir bütünüz. Her dalda, her alanda bu birlikteliğimizi sürdürmek en temel görevlerimizden bir tanesidir.” şeklinde konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.