ALTERNATİF ÇEVRE YOLUNA HIZLI MÜDAHALE

Gündem 30.05.2020 - 00:41, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3610+ kez okundu.
 

ALTERNATİF ÇEVRE YOLUNA HIZLI MÜDAHALE

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin alternatif çevre yolunda meydana gelen çökmeye müdahale etti. Şehit Birol Yıldırım Bulvarı’nda oluşan göçüğe neden olan suyun kaynağına inmek için 8 metrelik zeminde çalışma yapılacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin alternatif çevre yolunda meydana gelen çökmeye müdahale etti. Şehit Birol Yıldırım Bulvarı’nda oluşan göçüğe neden olan suyun kaynağına inmek için 8 metrelik zeminde çalışma yapılacak. Alternatif güzergâhlarla şehir trafiğine nefes aldıran Ordu Büyükşehir Belediyesi, yapımı tamamlanan yolların bakım ve onarım faaliyetlerini titizlikle sürdürüyor. Ordu’nun Altınordu ilçesinden geçen çevre yolunun oluşturduğu, trafik yükünü azaltmak için hizmete sunulan Şehit Birol Yıldırım caddesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından onarım çalışması başlatıldı. ŞİŞMAN: “BULVAR, TRAFİĞE ÇÖZÜM OLDU” Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekretere Yardımcısı Bülent Şişman, göçük meydana gelen Şehit Birol Yıldırım Bulvarı’nda incelemelerde bulundu. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinden bilgi alan Şişman, yolun en kısa sürede hizmete açılacağını söyledi. Şişman, “Yeni otogar mevkiinden başlayan, çevre yolu ile Karapınar mahallesi’ni birbirine bağlayan yol, şehir içi trafiğinin rahatlamasını sağladı. 2 km uzunluğundaki yol sayesinde Ordu Çevre Yolu’nu kullanan ağır tonajlı araçlar ve tırlar Karşıyaka mahallesi’nde yerleşimin yoğun olduğu Şehit Yalçın Yamaner bulvarı’nı değil, bu yolu kullanıyor” dedi. “8 METRE DERİNLİĞE İNİLECEK” Şehit Birol Yıldırım caddesi üzerinde meydana gelen göçükle ilgili bilgi veren Şişman, “Burada 2 kilometrelik bir yol çalışması yaptık. Güzergah boyunca gerekli kazı dolgu çalışmalarını yaptık. Ancak bu kazı dolgu çalışmalarında belirli bir metreye kadar inebiliyoruz. Bazı yerlerde, yumuşak zeminden kaynaklı 5-10 metre aşağı inilmesi gereken yerler olabiliyor. Çökme yaşanan bölgede 3 metrelik bir kazı dolgu çalışması yapılmıştı. Burada 3 metreden daha derine inmek gerektiğine yönelik bir tespitimiz oldu. Bu kapsamda 50 metrelik bölümde 7-8 metre yerin altına girerek, çöküntüye sebebiyet veren suyun kaynağını bulacağız” diye konuştu. “50 METRELİK KISIMDA ÇALIŞMA YAPILIYOR” Güzergahın genelinde bir sorun bulunmadığına dikkat çeken Şişman, “2 kilometrelik yolun sadece 50 metrelik bir kısmında hasar söz konusu. Bazen yol çalışmalarında tüm güzergah boyunca 7-8 metre kazı yapmak, o yolun yapılmasını imkansız hale getirebiliyor. Yollar yapıldıktan sonra da bazı istenmeyen durumlar meydana gelebiliyor. Hızlı bir şekilde yolu trafiğe kapatarak, önlemlerimizi aldık. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. En kısa sürede burayı trafiğe açacağız” şeklinde konuştu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin alternatif çevre yolunda meydana gelen çökmeye müdahale etti. Şehit Birol Yıldırım Bulvarı’nda oluşan göçüğe neden olan suyun kaynağına inmek için 8 metrelik zeminde çalışma yapılacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin alternatif çevre yolunda meydana gelen çökmeye müdahale etti. Şehit Birol Yıldırım Bulvarı’nda oluşan göçüğe neden olan suyun kaynağına inmek için 8 metrelik zeminde çalışma yapılacak.

Alternatif güzergâhlarla şehir trafiğine nefes aldıran Ordu Büyükşehir Belediyesi, yapımı tamamlanan yolların bakım ve onarım faaliyetlerini titizlikle sürdürüyor. Ordu’nun Altınordu ilçesinden geçen çevre yolunun oluşturduğu, trafik yükünü azaltmak için hizmete sunulan Şehit Birol Yıldırım caddesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından onarım çalışması başlatıldı.

ŞİŞMAN: “BULVAR, TRAFİĞE ÇÖZÜM OLDU”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekretere Yardımcısı Bülent Şişman, göçük meydana gelen Şehit Birol Yıldırım Bulvarı’nda incelemelerde bulundu. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinden bilgi alan Şişman, yolun en kısa sürede hizmete açılacağını söyledi. Şişman, “Yeni otogar mevkiinden başlayan, çevre yolu ile Karapınar mahallesi’ni birbirine bağlayan yol, şehir içi trafiğinin rahatlamasını sağladı. 2 km uzunluğundaki yol sayesinde Ordu Çevre Yolu’nu kullanan ağır tonajlı araçlar ve tırlar Karşıyaka mahallesi’nde yerleşimin yoğun olduğu Şehit Yalçın Yamaner bulvarı’nı değil, bu yolu kullanıyor” dedi.

“8 METRE DERİNLİĞE İNİLECEK”

Şehit Birol Yıldırım caddesi üzerinde meydana gelen göçükle ilgili bilgi veren Şişman, “Burada 2 kilometrelik bir yol çalışması yaptık. Güzergah boyunca gerekli kazı dolgu çalışmalarını yaptık. Ancak bu kazı dolgu çalışmalarında belirli bir metreye kadar inebiliyoruz. Bazı yerlerde, yumuşak zeminden kaynaklı 5-10 metre aşağı inilmesi gereken yerler olabiliyor. Çökme yaşanan bölgede 3 metrelik bir kazı dolgu çalışması yapılmıştı. Burada 3 metreden daha derine inmek gerektiğine yönelik bir tespitimiz oldu. Bu kapsamda 50 metrelik bölümde 7-8 metre yerin altına girerek, çöküntüye sebebiyet veren suyun kaynağını bulacağız” diye konuştu.

“50 METRELİK KISIMDA ÇALIŞMA YAPILIYOR”

Güzergahın genelinde bir sorun bulunmadığına dikkat çeken Şişman, “2 kilometrelik yolun sadece 50 metrelik bir kısmında hasar söz konusu. Bazen yol çalışmalarında tüm güzergah boyunca 7-8 metre kazı yapmak, o yolun yapılmasını imkansız hale getirebiliyor. Yollar yapıldıktan sonra da bazı istenmeyen durumlar meydana gelebiliyor. Hızlı bir şekilde yolu trafiğe kapatarak, önlemlerimizi aldık. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. En kısa sürede burayı trafiğe açacağız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.