ALMANYA SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINI TANIDI

Dünya 02.06.2016 - 21:33, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3902+ kez okundu.
 

ALMANYA SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINI TANIDI

Alman Meclis'i, sözde ermeni soykırımını tanıdı. Alman Meclisi'nin aldığı bu kadar birçok dengeyi değiştirecek. Almanya'da yaşayan 3,5 milyon Türk ders kitaplarında sözde soykırımı okuyacak!Kaynak: Almanya sözde Ermeni soykırımını tanıdı.

1915 olaylarına ilk kez 'soykırım' nitelemesi yapan yasa tasarısı, Alman parlamentosundan ezici bir çoğunlukla geçti. Yalnızca bir çekimser ve bir ret oyunun verildiği tasarıya Türkiye'nin sert tepki göstermesi bekleniyor. Oylamaya beklendiği üzere Almanya Başbakanı Angela Merkel katılmadı. ALMAN MECLİSİ’NDEN GEÇEN TASARI NELERİ ÖNGÜRÜYOR? Almanya'da koalisyon ortakları Hıristiyan Birlik (CDU/CSU), Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile muhalefet partisi Yeşiller tarafından hazırlanan tasarı neleri içeriyor?  Öncelikle tasarıda, Jön Türk hükümetinin Osmanlı İmparatorluğu'ndaki Ermenileri neredeyse tamamen yok ettiği iddia ediliyor ve 1915 Olayları ‘soykırım' olarak nitelendiriliyor.      Sadece Ermenilerin değil, Asuriler, Süryaniler ve Keldanilerin de soykırıma tabi tutulduğu öne sürülüyor.      1915 Olayları'nın Almanya'da okul, üniversite ve siyasi eğitim müfredatlarına konulması isteniyor.      Bu kararla 1915'te yaşananların hem gelecek nesillere anlatılmasına hem de Almanya'da yaşayan Türk ve Ermeni kökenlilerin uyumuna katkı sağlayacağı belirtiliyor.  
Alman Meclis'i, sözde ermeni soykırımını tanıdı. Alman Meclisi'nin aldığı bu kadar birçok dengeyi değiştirecek. Almanya'da yaşayan 3,5 milyon Türk ders kitaplarında sözde soykırımı okuyacak!Kaynak: Almanya sözde Ermeni soykırımını tanıdı.

1915 olaylarına ilk kez 'soykırım' nitelemesi yapan yasa tasarısı, Alman parlamentosundan ezici bir çoğunlukla geçti. Yalnızca bir çekimser ve bir ret oyunun verildiği tasarıya Türkiye'nin sert tepki göstermesi bekleniyor. Oylamaya beklendiği üzere Almanya Başbakanı Angela Merkel katılmadı.

ALMAN MECLİSİ’NDEN GEÇEN TASARI NELERİ ÖNGÜRÜYOR?

Almanya'da koalisyon ortakları Hıristiyan Birlik (CDU/CSU), Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile muhalefet partisi Yeşiller tarafından hazırlanan tasarı neleri içeriyor?

 Öncelikle tasarıda, Jön Türk hükümetinin Osmanlı İmparatorluğu'ndaki Ermenileri neredeyse tamamen yok ettiği iddia ediliyor ve 1915 Olayları ‘soykırım' olarak nitelendiriliyor.

     Sadece Ermenilerin değil, Asuriler, Süryaniler ve Keldanilerin de soykırıma tabi tutulduğu öne sürülüyor.

     1915 Olayları'nın Almanya'da okul, üniversite ve siyasi eğitim müfredatlarına konulması isteniyor.

     Bu kararla 1915'te yaşananların hem gelecek nesillere anlatılmasına hem de Almanya'da yaşayan Türk ve Ermeni kökenlilerin uyumuna katkı sağlayacağı belirtiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.