ALABALIK YAYGINLAŞACAK

Gündem 31.08.2020 - 01:55, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3659+ kez okundu.
 

ALABALIK YAYGINLAŞACAK

Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Karadeniz Alabalığı Yetiştiriciliği’nin yaygınlaştırılması projesinin açılış tanıtım toplantısı yapıldı.

Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Tarımsal Yayım Hizmetleri Projesi kapsamında hazırlanan, "Karadeniz Alabalığı (Salmo Labrax) Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması: Yerli Üretim Yerli Marka Yayım Projesi" nin Hizmet İçi Eğitim ve Çiftçi Toplantısı" 26 Ağustos 2020 tarihinde Covid-19 pandemisi tedbirlerine riayet edilerek Müdürlüğünde toplantı salonunda gerçekleşti. Söz konusu toplantıya; İl Müdür Yardımcısı , Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü, İl ve İlçe Müdürlüğünde su ürünleri konusunda görev yapan personel, Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzman personeli ve su ürünleri yetiştiricileri katıldı. Söz konusu toplantıda; Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görev yapan Dr. Osman Tolga Özel, Dr. Cemil Altuntaş, Dr. Ekrem Cem Çankırılıgil ve Su Ürünleri Mühendisi Eyüp Çakmak;  Damızlık yönetimi, Kuluçkahane yönetimi, Farklı üretim sistemlerinde semirtme, Büyük boy Karadeniz alabalığı üretimi, Balık yemi teknolojisi ve balık besleme, Kapalı devre sistemlerde inkübasyon ve smolt boya büyütme, Üretimde kullanılan alet ve ekipmanlar, Biyogüvenlik ve Hijyen ve Numune Hazırlama ve Gönderme konularında sunum yaptılar.   
Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Karadeniz Alabalığı Yetiştiriciliği’nin yaygınlaştırılması projesinin açılış tanıtım toplantısı yapıldı.

Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Tarımsal Yayım Hizmetleri Projesi kapsamında hazırlanan, "Karadeniz Alabalığı (Salmo Labrax) Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması: Yerli Üretim Yerli Marka Yayım Projesi" nin Hizmet İçi Eğitim ve Çiftçi Toplantısı" 26 Ağustos 2020 tarihinde Covid-19 pandemisi tedbirlerine riayet edilerek Müdürlüğünde toplantı salonunda gerçekleşti.

Söz konusu toplantıya; İl Müdür Yardımcısı , Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü, İl ve İlçe Müdürlüğünde su ürünleri konusunda görev yapan personel, Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzman personeli ve su ürünleri yetiştiricileri katıldı.

Söz konusu toplantıda; Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görev yapan Dr. Osman Tolga Özel, Dr. Cemil Altuntaş, Dr. Ekrem Cem Çankırılıgil ve Su Ürünleri Mühendisi Eyüp Çakmak;  Damızlık yönetimi, Kuluçkahane yönetimi, Farklı üretim sistemlerinde semirtme, Büyük boy Karadeniz alabalığı üretimi, Balık yemi teknolojisi ve balık besleme, Kapalı devre sistemlerde inkübasyon ve smolt boya büyütme, Üretimde kullanılan alet ve ekipmanlar, Biyogüvenlik ve Hijyen ve Numune Hazırlama ve Gönderme konularında sunum yaptılar. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.