AKKUŞ YENİ İÇME SUYU ARITMA TESİSİNE KAVUŞUYOR

Yaşam 05.07.2017 - 16:00, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3242+ kez okundu.
 

AKKUŞ YENİ İÇME SUYU ARITMA TESİSİNE KAVUŞUYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Akkuş ilçesine kazandırılacak olan yeni su arıtma tesisinde çalışmaların başladığını söyledi.

Yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olacak tesisin modern ve son teknolojik sistemlerle çalışacak bir yapıda olacağını ifade eden Başkan Yılmaz, “Mevcut arıtma tesisimizin günlük su arıtma kapasitesi 2.600 m3 iken, inşa edilen yeni tesisle birlikte bu rakam 7.000 m3e çıkacak. 50 yıl kullanım ömrüne sahip yeni tesis, en az 50 bin kişinin temiz, sağlıklı ve kaliteli içme suyu ihtiyacına cevap verecek” dedi. PROJEYE İLK KAZMA VURULDU 1990 yılından bu yana Akkuş ilçe merkezinin içme suyunu arıtan mevcut tesiste tahribatın meydana geldiğini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “OSKİ ekiplerimiz, arıtma tesisindeki sorunları gidermek adına yenileme, bakım ve onarım çalışması yaptı ancak tesisin kullanım ömrünü tamamlanması nedeniyle yapılan müdahaleler sonuç vermedi. Bu kapsamda OSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Akkuş ilçesine modern ve son teknolojik sistemlerle çalışan içme suyu arıtma tesisi kazandırmak amacıyla kolları sıvadı. İhalesi yapılan ve 2.873.673 TL maliyet ile inşa edilecek olan tesis için yüklenici firma tarafından ilk kazma vuruldu” diye konuştu. YENİ TESİS 50 BİN KİŞİNİN İÇME SUYU İHTİYACINA CEVAP VERECEK Mevcut arıtma tesisinin günlük 2.600 m3 su arıtma kapasitesi bulunduğunu söyleyen ve yeni tesisle bu rakamın 7.000 m3e çıkacağını ifade eden Başkan Yılmaz, “50 yıl kullanım ömrüne sahip yeni tesisimiz, en az 50 bin kişinin temiz, sağlıklı ve kaliteli içme suyu ihtiyacına cevap verecek. Tesisimizin projesi, konvansiyonel tip modern ve Avrupa standartlarına uygun olacak şekilde hazırlandı. Mevcut tesisin hemen yanına inşa edilecek yeni arıtma tesisinin temel ve kazı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Projemizin 2017 yılı sonuna kadar bitirilmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Akkuş ilçesine kazandırılacak olan yeni su arıtma tesisinde çalışmaların başladığını söyledi.

Yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olacak tesisin modern ve son teknolojik sistemlerle çalışacak bir yapıda olacağını ifade eden Başkan Yılmaz, “Mevcut arıtma tesisimizin günlük su arıtma kapasitesi 2.600 m3 iken, inşa edilen yeni tesisle birlikte bu rakam 7.000 m3e çıkacak. 50 yıl kullanım ömrüne sahip yeni tesis, en az 50 bin kişinin temiz, sağlıklı ve kaliteli içme suyu ihtiyacına cevap verecek” dedi.

PROJEYE İLK KAZMA VURULDU

1990 yılından bu yana Akkuş ilçe merkezinin içme suyunu arıtan mevcut tesiste tahribatın meydana geldiğini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “OSKİ ekiplerimiz, arıtma tesisindeki sorunları gidermek adına yenileme, bakım ve onarım çalışması yaptı ancak tesisin kullanım ömrünü tamamlanması nedeniyle yapılan müdahaleler sonuç vermedi. Bu kapsamda OSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Akkuş ilçesine modern ve son teknolojik sistemlerle çalışan içme suyu arıtma tesisi kazandırmak amacıyla kolları sıvadı. İhalesi yapılan ve 2.873.673 TL maliyet ile inşa edilecek olan tesis için yüklenici firma tarafından ilk kazma vuruldu” diye konuştu.

YENİ TESİS 50 BİN KİŞİNİN İÇME SUYU İHTİYACINA CEVAP VERECEK

Mevcut arıtma tesisinin günlük 2.600 m3 su arıtma kapasitesi bulunduğunu söyleyen ve yeni tesisle bu rakamın 7.000 m3e çıkacağını ifade eden Başkan Yılmaz, “50 yıl kullanım ömrüne sahip yeni tesisimiz, en az 50 bin kişinin temiz, sağlıklı ve kaliteli içme suyu ihtiyacına cevap verecek. Tesisimizin projesi, konvansiyonel tip modern ve Avrupa standartlarına uygun olacak şekilde hazırlandı. Mevcut tesisin hemen yanına inşa edilecek yeni arıtma tesisinin temel ve kazı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Projemizin 2017 yılı sonuna kadar bitirilmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.