AK PARTİ 15 YILDA TARİH YAZDI

Siyaset 14.08.2016 - 13:16, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3874+ kez okundu.
 

AK PARTİ 15 YILDA TARİH YAZDI

Türk siyasi tarihine damgasını vuran AK Parti, bugüne kadar girdiği tüm seçimlerden birinci çıktı. Kurucusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirlediği ilkelerle hareket eden AK Parti, bünyesinden 2 cumhurbaşkanı ve 4 başbakan çıkardı.

Ağustos 2001'de siyaset sahnesine çıkan AK Parti, Türk siyasi tarihine başarılarıyla damgasını vurdu. 3 Kasım 2002'de siyasi yasaklı Recep Tayyip Erdoğan'dan mahrum girdiği seçimde birinci olan AK Parti, Abdullah Gül başkanlığında ilk hükümeti kurdu. Erdoğan'ın, 8 Mart 2003'te Siirt'te yenilenen seçimde milletvekili seçilmesinin ardından Gül başkanlığındaki 58. Hükümet 11 Mart 2003'te istifa etti. Erdoğan, 15 Mart'ta 59. Hükümeti kurarak başbakan oldu. AK Parti daha sonra yapılan 7 seçimden birinci çıktı. Kesintisiz iktidarına 14 yıldır devam eden AK Parti, bu süre içerisinde 4 başbakan ve 2 cumhurbaşkanı çıkardı. Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım başbakanlık yaparken, Gül ve Erdoğan Türkiye'nin 11. ve 12. Cumhurbaşkanlığına seçildi. FETÖ, 7 Şubat MİT krizi ve 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından 15 Temmuz'da bu kez topyekün Türkiye'yi hedef alan bir işgal hareketine girişti. Tarihin en kanlı darbe girişimi, örgütün TSK içerisindeki üniformalı teröristleri aracılığıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaşlar tankların önüne geçerek demokrasiye sahip çıktı.
Türk siyasi tarihine damgasını vuran AK Parti, bugüne kadar girdiği tüm seçimlerden birinci çıktı. Kurucusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirlediği ilkelerle hareket eden AK Parti, bünyesinden 2 cumhurbaşkanı ve 4 başbakan çıkardı.

Ağustos 2001'de siyaset sahnesine çıkan AK Parti, Türk siyasi tarihine başarılarıyla damgasını vurdu. 3 Kasım 2002'de siyasi yasaklı Recep Tayyip Erdoğan'dan mahrum girdiği seçimde birinci olan AK Parti, Abdullah Gül başkanlığında ilk hükümeti kurdu. Erdoğan'ın, 8 Mart 2003'te Siirt'te yenilenen seçimde milletvekili seçilmesinin ardından Gül başkanlığındaki 58. Hükümet 11 Mart 2003'te istifa etti. Erdoğan, 15 Mart'ta 59. Hükümeti kurarak başbakan oldu. AK Parti daha sonra yapılan 7 seçimden birinci çıktı.

Kesintisiz iktidarına 14 yıldır devam eden AK Parti, bu süre içerisinde 4 başbakan ve 2 cumhurbaşkanı çıkardı. Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım başbakanlık yaparken, Gül ve Erdoğan Türkiye'nin 11. ve 12. Cumhurbaşkanlığına seçildi.

FETÖ, 7 Şubat MİT krizi ve 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından 15 Temmuz'da bu kez topyekün Türkiye'yi hedef alan bir işgal hareketine girişti. Tarihin en kanlı darbe girişimi, örgütün TSK içerisindeki üniformalı teröristleri aracılığıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaşlar tankların önüne geçerek demokrasiye sahip çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.