AİLEDE SAĞLIKLI İLETİŞİM VE EĞİTİM

Yaşam 12.01.2016 - 00:39, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3408+ kez okundu.
 

AİLEDE SAĞLIKLI İLETİŞİM VE EĞİTİM

Aile bireyleri içerisinde sağlıklı bir iletişim kurulabilmesi, çocukların toplumun değer yargılarını bilerek ve anlayarak yetişmelerini sağlamak amacıyla ‘Ailede Sağlıklı İletişim ve Değerler Eğimi Çalışma Grubu’’ oluşturuldu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığında oluşturulan ‘Ailede Sağlıklı İletişim ve Değerler Eğimi Çalışma Grubu’ ilk toplantısını bugün Vali İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığında gerçekleştirdi.   Toplantının düzenleniş amacıyla ilgili bilgi veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Ailede sağlıklı iletişim ve değerler eğitimi toplumun değer yargılarının çocuklara iletilmesi, anne, baba, yakın akraba ve çocuklarla sağlıklı iletişim bunlara ilişkin bir çalışma grubu oluşturduk. Benim başkanlığımda oluşturulan çalışma grubunda, üniversite, jandarma komutanlığı, emniyet müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüğü, müftülük, aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü yetkilileri bulunuyor. Bu çalışma grubuyla birlikte ailede sağlıklı iletişim ve değerler eğitimi konularında çalışmalar yapıyoruz.Ailede sağlıklı iletişim konusunda yaşadığımız bazı sorunlar var. Bunları değerlendirmek istiyoruz. Suça itilen çocuklarımız var. Zararlı alışkanlıklarla karşı karşıya bırakılan çocuklarımız var. Kadına şiddet dahi bir çok konular var. Aile bireyleri arasında yetişkinlerle çocuklar arasında sağlıklı iletişim, değer yargılarımızla olumlu iletişim, aile bireylerinin diğerleriyle sağlıklı, uygun, sağlıklı, yasal iletişim bunları görüşeceğimiz bir toplantı tertip ettik. Bu toplantımızda çeşitli kararlar alıp, uygulamaya geçirmek istiyoruz. Çünkü, geleceğimizin teminatı olan gençliğimizin iyi yetişmesi gerekir. İyi nesiller de sağlıklı ve iyi ailelerden yetişir. Biz, bu konuda üzerimize düşeni yapmanın gayreti içinde olacağız” dedi.   Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yaptığı açıklamanın ardından, Ordu Üniversitesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Esra Yancar Demir tarafından sunumda bulunuldu.
Aile bireyleri içerisinde sağlıklı bir iletişim kurulabilmesi, çocukların toplumun değer yargılarını bilerek ve anlayarak yetişmelerini sağlamak amacıyla ‘Ailede Sağlıklı İletişim ve Değerler Eğimi Çalışma Grubu’’ oluşturuldu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığında oluşturulan ‘Ailede Sağlıklı İletişim ve Değerler Eğimi Çalışma Grubu’ ilk toplantısını bugün Vali İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığında gerçekleştirdi.

 

Toplantının düzenleniş amacıyla ilgili bilgi veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Ailede sağlıklı iletişim ve değerler eğitimi toplumun değer yargılarının çocuklara iletilmesi, anne, baba, yakın akraba ve çocuklarla sağlıklı iletişim bunlara ilişkin bir çalışma grubu oluşturduk. Benim başkanlığımda oluşturulan çalışma grubunda, üniversite, jandarma komutanlığı, emniyet müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüğü, müftülük, aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü yetkilileri bulunuyor. Bu çalışma grubuyla birlikte ailede sağlıklı iletişim ve değerler eğitimi konularında çalışmalar yapıyoruz.Ailede sağlıklı iletişim konusunda yaşadığımız bazı sorunlar var. Bunları değerlendirmek istiyoruz. Suça itilen çocuklarımız var. Zararlı alışkanlıklarla karşı karşıya bırakılan çocuklarımız var. Kadına şiddet dahi bir çok konular var. Aile bireyleri arasında yetişkinlerle çocuklar arasında sağlıklı iletişim, değer yargılarımızla olumlu iletişim, aile bireylerinin diğerleriyle sağlıklı, uygun, sağlıklı, yasal iletişim bunları görüşeceğimiz bir toplantı tertip ettik. Bu toplantımızda çeşitli kararlar alıp, uygulamaya geçirmek istiyoruz. Çünkü, geleceğimizin teminatı olan gençliğimizin iyi yetişmesi gerekir. İyi nesiller de sağlıklı ve iyi ailelerden yetişir. Biz, bu konuda üzerimize düşeni yapmanın gayreti içinde olacağız” dedi.

 

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yaptığı açıklamanın ardından, Ordu Üniversitesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Esra Yancar Demir tarafından sunumda bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.