ADIGÜZEL, ENFLASYON ORANINI ELEŞTİRDİ

Ekonomi 04.06.2022 - 06:40, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4625+ kez okundu.
 

ADIGÜZEL, ENFLASYON ORANINI ELEŞTİRDİ

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Rize’den yaptığı açıklamada TUİK’in açıkladığı %73’lük enflasyon oranını eleştirdi.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Rize’den yaptığı açıklamada TUİK’in açıkladığı %73’lük enflasyon oranını eleştirdi.  Pandemide açıklanan vaka sayılarıyla benzerlik kuran Adıgüzel TUİK de Bakan Koca’nın katsayısına uyuyor dedi. Adıgüzel’in açıklaması şu şekilde: TÜİK enflasyon oranında yine sallamış. %73 enflasyon gerçek rakam değil. Gerçek bunun en az 3 katı. Çünkü enflasyonu belirleyen akaryakıt fiyatlarıdır. Motorin geçen yıldan bu yana %220 zamlandı yani yaklaşık 3 misli. Domates patates gibi ürünler artık tane işi satılıyor. Açıklanan rakam gerçekçi değil. Bu hükümet pandemi döneminde de vaka sayılarını üçte bir oranında açıklıyordu. O nedenle biz bu orana Fahrettin Koca katsayısı derdik. Şimdi bu katsayıya TUİK de uymaya başladı. TÜİK bir üçte bir kurumudur. Hükümetse 3'te 1 hükümetidir. Tabii olan çalışan kesimi oluyor çünkü maaşlarda açıklanan enflasyon oranına göre zamlanıyor. Dolayısıyla her açıklanan rakam çiftçinin emekçinin memurun cebinden daha fazla götürmektedir. Her rakam açıklandığında hükümet halkını daha fazla soymaktadır.  
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Rize’den yaptığı açıklamada TUİK’in açıkladığı %73’lük enflasyon oranını eleştirdi.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Rize’den yaptığı açıklamada TUİK’in açıkladığı %73’lük enflasyon oranını eleştirdi. 

Pandemide açıklanan vaka sayılarıyla benzerlik kuran Adıgüzel TUİK de Bakan Koca’nın katsayısına uyuyor dedi. Adıgüzel’in açıklaması şu şekilde:

TÜİK enflasyon oranında yine sallamış. %73 enflasyon gerçek rakam değil. Gerçek bunun en az 3 katı. Çünkü enflasyonu belirleyen akaryakıt fiyatlarıdır. Motorin geçen yıldan bu yana %220 zamlandı yani yaklaşık 3 misli. Domates patates gibi ürünler artık tane işi satılıyor. Açıklanan rakam gerçekçi değil. Bu hükümet pandemi döneminde de vaka sayılarını üçte bir oranında açıklıyordu. O nedenle biz bu orana Fahrettin Koca katsayısı derdik. Şimdi bu katsayıya TUİK de uymaya başladı. TÜİK bir üçte bir kurumudur. Hükümetse 3'te 1 hükümetidir. Tabii olan çalışan kesimi oluyor çünkü maaşlarda açıklanan enflasyon oranına göre zamlanıyor. Dolayısıyla her açıklanan rakam çiftçinin emekçinin memurun cebinden daha fazla götürmektedir. Her rakam açıklandığında hükümet halkını daha fazla soymaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.