ABD'DE ORDULU TEMSİLCİ

Kültür 27.11.2013 - 18:56, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2910+ kez okundu.
 

ABD'DE ORDULU TEMSİLCİ

Temsilcisi olduğum Cornell Türk Öğrenci birliği sadece üniversitedeki öğrencileri değil, ayrıca üniversitenin bulunduğu Ithaca şehrindeki tüm Türkleri temsil etmekte

Murat Uralkan; Ordu’nun yetiştirdiği güzide öğrencilerden biri. Kentimizin tanınmış doktorlarından Kenan Uralkan’ın oğlu olan Murat; ilimizi ABD’de başarıyla temsil ediyor. İlk ve Ortaokulu Ordu’da okuyan Murat, Lise öğrenimini Robert Koleji’nde yaptı. Devamında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Master eğitimi için 2 yıldır ABD’de bulunuyor. Ordu’yu ve Türkiye’yi orada temsil ediyor. ABD’de Türk öğrencilerin yaşadıkları ortamı, aralarındaki ilişkileri ve durumlarını, gazetemiz için anlattı:  “Şu anda Cornell Üniversitesi’nde Sloan Sağlık Yönetimi Programı’nda master yapmaktayım. 1895 yılında kurulan Cornell Üniversitesi, Amerika’da Ivy League adıyla bilinen ve aralarında Harvard ve Yale Üniversitelerinin bulunduğu sekiz seçkin üniversiteden oluşan birliğe üye. Araştırmaya özel önem veren üniversitede yaklaşık 14 000 lisans ve 7 000 lisansüstü öğrenci bulunmakta. Yaklaşık 150 Türk öğrenci ve akademisyenin bulunduğu üniversitede, (bilgim dahilinde) tek Ordu’lu benim. Amerika’da 15 000’e yakın Türk öğrenci olduğu tahmin ediliyor, fakat bu istatistikler değişim, dil ve yaz okulu nedeniyle gelen öğrencileri de kapsadığından kesin değil. Temsilcisi olduğum Cornell Türk Öğrenci birliği sadece üniversitedeki öğrencileri değil, ayrıca üniversitenin bulunduğu Ithaca şehrindeki tüm Türkleri temsil etmekte. Yani yaklaşı 150-170 kişi arasında bir topluluğa hitap ediyoruz. Maalesef Türk öğrenciler çoğu zaman birbirlerinden ayrı şekilde zaman geçiriyor. Türk lisans öğrencileri küçük bir grup olduğundan, şu anda 8 Türk lisans öğrencisi var, daha sık birlikte zaman geçiriyor. Lisansüstü öğrenciler ise genellikle kendi bölümlerinde bulunan ya da Türkiye’de aynı üniversiteden geldikleri Türklerle zaman geçiriyor. Cornell Türk Öğrenci Birliği’nin amacı dağınık bulunan bu grupları ortak aktivitelerde bir araya getirmek. Cumhuriyet Bayramı, dini bayramlar ve haftasonu piknikleri gibi etkinliklerle bunu sağlamaya çalışıyoruz. Fakat Türk öğrenciler son derece çeşitli sosyal gruplardan geldiklerinden birliği ve beraberliği sağlamak her zaman çok kolay olmuyor. Bu sadece Cornell’e has bir durum değil. Amerika’nın çoğu üniversitesinde Türkler güçlü birlikler kuramıyor. Kanaatimde bu gerçekten problemli ve daha derinlemesine incelenmesi gereken bir konu. Son olarak oldukça önemli gördüğüm bir izlenim ile bitirmek istiyorum. Amerikalılar Türkiye hakkında fazla bilgiye sahip değiller, fakat Türkiye’yi biraz bilenler Türkiye ve Türkler hakkında oldukça pozitif izlenimlere sahipler.” Murat Uralkan ve onun gibi öğrenciler, Ordu’nun, Türkiye’nin geleceği olacaklar, bilgi ve birikimleriyle geleceğimizi şekillendirecekler. Ordu Belediyesi ve Valilik, yurt dışında master yapan, eğitim alan Ordulu öğrencilere ulaşmalı, yılda bir gün de olsa onları kentimizde bir araya getirmeliler.
Temsilcisi olduğum Cornell Türk Öğrenci birliği sadece üniversitedeki öğrencileri değil, ayrıca üniversitenin bulunduğu Ithaca şehrindeki tüm Türkleri temsil etmekte

Murat Uralkan; Ordu’nun yetiştirdiği güzide öğrencilerden biri.

Kentimizin tanınmış doktorlarından Kenan Uralkan’ın oğlu olan Murat; ilimizi ABD’de başarıyla temsil ediyor.

İlk ve Ortaokulu Ordu’da okuyan Murat, Lise öğrenimini Robert Koleji’nde yaptı. Devamında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi.

Master eğitimi için 2 yıldır ABD’de bulunuyor. Ordu’yu ve Türkiye’yi orada temsil ediyor.

ABD’de Türk öğrencilerin yaşadıkları ortamı, aralarındaki ilişkileri ve durumlarını, gazetemiz için anlattı:

 “Şu anda Cornell Üniversitesi’nde Sloan Sağlık Yönetimi Programı’nda master yapmaktayım. 1895 yılında kurulan Cornell Üniversitesi, Amerika’da Ivy League adıyla bilinen ve aralarında Harvard ve Yale Üniversitelerinin bulunduğu sekiz seçkin üniversiteden oluşan birliğe üye. Araştırmaya özel önem veren üniversitede yaklaşık 14 000 lisans ve 7 000 lisansüstü öğrenci bulunmakta.

Yaklaşık 150 Türk öğrenci ve akademisyenin bulunduğu üniversitede, (bilgim dahilinde) tek Ordu’lu benim. Amerika’da 15 000’e yakın Türk öğrenci olduğu tahmin ediliyor, fakat bu istatistikler değişim, dil ve yaz okulu nedeniyle gelen öğrencileri de kapsadığından kesin değil.

Temsilcisi olduğum Cornell Türk Öğrenci birliği sadece üniversitedeki öğrencileri değil, ayrıca üniversitenin bulunduğu Ithaca şehrindeki tüm Türkleri temsil etmekte. Yani yaklaşı 150-170 kişi arasında bir topluluğa hitap ediyoruz. Maalesef Türk öğrenciler çoğu zaman birbirlerinden ayrı şekilde zaman geçiriyor. Türk lisans öğrencileri küçük bir grup olduğundan, şu anda 8 Türk lisans öğrencisi var, daha sık birlikte zaman geçiriyor. Lisansüstü öğrenciler ise genellikle kendi bölümlerinde bulunan ya da Türkiye’de aynı üniversiteden geldikleri Türklerle zaman geçiriyor.

Cornell Türk Öğrenci Birliği’nin amacı dağınık bulunan bu grupları ortak aktivitelerde bir araya getirmek. Cumhuriyet Bayramı, dini bayramlar ve haftasonu piknikleri gibi etkinliklerle bunu sağlamaya çalışıyoruz. Fakat Türk öğrenciler son derece çeşitli sosyal gruplardan geldiklerinden birliği ve beraberliği sağlamak her zaman çok kolay olmuyor. Bu sadece Cornell’e has bir durum değil. Amerika’nın çoğu üniversitesinde Türkler güçlü birlikler kuramıyor. Kanaatimde bu gerçekten problemli ve daha derinlemesine incelenmesi gereken bir konu.

Son olarak oldukça önemli gördüğüm bir izlenim ile bitirmek istiyorum. Amerikalılar Türkiye hakkında fazla bilgiye sahip değiller, fakat Türkiye’yi biraz bilenler Türkiye ve Türkler hakkında oldukça pozitif izlenimlere sahipler.”

Murat Uralkan ve onun gibi öğrenciler, Ordu’nun, Türkiye’nin geleceği olacaklar, bilgi ve birikimleriyle geleceğimizi şekillendirecekler.

Ordu Belediyesi ve Valilik, yurt dışında master yapan, eğitim alan Ordulu öğrencilere ulaşmalı, yılda bir gün de olsa onları kentimizde bir araya getirmeliler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.