BÜYÜKŞEHİR KARADENİZ TİYATROSU YENİLENDİ

Yaşam 15.10.2016 - 21:23, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2425+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR KARADENİZ TİYATROSU YENİLENDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, OBBKT binasında bir süre önce başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 1 milyon lira harcama yaparak aslına uygun şekilde restore ettikleri tiyatro binasını, Türkiye’de parmakla gösterilecek bir noktaya taşıdıklarını söyledi.

Başkan Enver Yılmaz, fuaye salonu olarak kullanılan ve restorasyon çalışmaları tamamlanan eski kilise binasıyla birlikte tiyatro salonu ve idari birimlerde de incelemede bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.   TARİHİ DOKU KORUNARAK MODERN BİR ORTAM OLUŞTURULDU   İnceleme sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Bu mekânı sanata ve Ordululara yakışır bir hâle getirdiğimiz için çok mutluyuz. Fuaye alanı olarak kullanılan eski kilise binasının kolonları ve duvarlarını, kumlama denilen özel bir teknikle üzerindeki sıvalar kazınmak suretiyle orijinal hâline getirdik. Tiyatro salonundaki 200’den fazla koltuğu yenileyip, perde ve koltukları yanmaz kumaşla kapladık. Tavanları, duvarları ve yerdeki halıları akustik özellikli dizayn edip; havalandırma, elektrik ve su tesisatını tamamen yeniledik. Sahneyi ve salonu ışıklandıracak şekilde 100 adet spot takıp, tiyatro sanatçılarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere kulis odaları ve toplantı salonları yaptık” dedi.   1 MİLYON LİRA HARCANDI   Göreve geldiklerinde tiyatroyu kapatacakları yönünde söylentilerin yayılmaya çalışıldığını hatırlatan Başkan Enver Yılmaz, “Bodrum katlarını su basmış, yıkık dökük ve doğru düzgün bir kulisi dahi olmayan tiyatro binasını, 1 milyon lira harcama yaparak baştan aşağı yenileyip modern bir yapıya dönüştürdük” şeklinde konuştu.   SEYİRCİ SAYISI 3 KAT ARTTI   OBBKT’nin seyirci sayısını 3 kat artırdıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, yıllık izleyici sayısının 10 binden 30 bine çıktığına dikkat çekerek, “Sanata olan bakışımızla ilgili hâlen olumsuz düşünceleri ve kaygıları olanlar var ise gelip burayı görmelerini ve birbirinden güzel oyunlarımızı izlemelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.   HERKESİ OYUNLARI İZLEMEYE DAVET EDİYORUM   1963 yılından beri perdelerini hiç kapatmayan ancak herhangi bir tadilat da görmeyen OBBKT binasını söz verdikleri gibi standartların üstünde restore ettiklerini belirten Başkan Enver Yılmaz, “Çok daha önce de yapabileceğimiz restorasyon çalışmalarının Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan onaylanan proje doğrultusunda yapılması gerektiği için bu süre biraz uzadı” şeklinde konuştu.   Konuşmasının sonunda OBBKT’nin yeni binasının Ordulu sanatseverlere hayırlı olmasını temenni eden Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, tüm Orduluları her salı ve cuma günü sahnelenen oyunları izlemeye davet etti.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, OBBKT binasında bir süre önce başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 1 milyon lira harcama yaparak aslına uygun şekilde restore ettikleri tiyatro binasını, Türkiye’de parmakla gösterilecek bir noktaya taşıdıklarını söyledi.
Başkan Enver Yılmaz, fuaye salonu olarak kullanılan ve restorasyon çalışmaları tamamlanan eski kilise binasıyla birlikte tiyatro salonu ve idari birimlerde de incelemede bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
TARİHİ DOKU KORUNARAK MODERN BİR ORTAM OLUŞTURULDU
 
İnceleme sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Bu mekânı sanata ve Ordululara yakışır bir hâle getirdiğimiz için çok mutluyuz. Fuaye alanı olarak kullanılan eski kilise binasının kolonları ve duvarlarını, kumlama denilen özel bir teknikle üzerindeki sıvalar kazınmak suretiyle orijinal hâline getirdik. Tiyatro salonundaki 200’den fazla koltuğu yenileyip, perde ve koltukları yanmaz kumaşla kapladık. Tavanları, duvarları ve yerdeki halıları akustik özellikli dizayn edip; havalandırma, elektrik ve su tesisatını tamamen yeniledik. Sahneyi ve salonu ışıklandıracak şekilde 100 adet spot takıp, tiyatro sanatçılarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere kulis odaları ve toplantı salonları yaptık” dedi.
 
1 MİLYON LİRA HARCANDI
 
Göreve geldiklerinde tiyatroyu kapatacakları yönünde söylentilerin yayılmaya çalışıldığını hatırlatan Başkan Enver Yılmaz, “Bodrum katlarını su basmış, yıkık dökük ve doğru düzgün bir kulisi dahi olmayan tiyatro binasını, 1 milyon lira harcama yaparak baştan aşağı yenileyip modern bir yapıya dönüştürdük” şeklinde konuştu.
 
SEYİRCİ SAYISI 3 KAT ARTTI
 
OBBKT’nin seyirci sayısını 3 kat artırdıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, yıllık izleyici sayısının 10 binden 30 bine çıktığına dikkat çekerek, “Sanata olan bakışımızla ilgili hâlen olumsuz düşünceleri ve kaygıları olanlar var ise gelip burayı görmelerini ve birbirinden güzel oyunlarımızı izlemelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.
 
HERKESİ OYUNLARI İZLEMEYE DAVET EDİYORUM
 
1963 yılından beri perdelerini hiç kapatmayan ancak herhangi bir tadilat da görmeyen OBBKT binasını söz verdikleri gibi standartların üstünde restore ettiklerini belirten Başkan Enver Yılmaz, “Çok daha önce de yapabileceğimiz restorasyon çalışmalarının Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan onaylanan proje doğrultusunda yapılması gerektiği için bu süre biraz uzadı” şeklinde konuştu.
 
Konuşmasının sonunda OBBKT’nin yeni binasının Ordulu sanatseverlere hayırlı olmasını temenni eden Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, tüm Orduluları her salı ve cuma günü sahnelenen oyunları izlemeye davet etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.