İNTERNET KULLANIMI ARAŞTIRILDI

Gündem 23.01.2018 - 14:05, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3597+ kez okundu.
 

İNTERNET KULLANIMI ARAŞTIRILDI

Ordu Üniversitesi ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen "Problemli İnternet Kullanımıyla Başa Çıkmada Ergenlere ve Ebeveynlere Verilen Psikoeğitim Programının Etkinliği" isimli proje tamamlandı. Projenin sonuçlarına göre Ordu’da 15-18 yaş arası gençlerde giderek artan problemli internet kullanımının olduğu sonucuna ulaşıldı

Ordu Üniversitesi ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen "Problemli İnternet Kullanımıyla Başa Çıkmada Ergenlere ve Ebeveynlere Verilen Psikoeğitim Programının Etkinliği" isimli proje tamamlandı. Projenin sonuçlarına göre Ordu’da 15-18 yaş arası gençlerde giderek artan problemli internet kullanımının olduğu sonucuna ulaşıldı. TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında Ordu’da yaşayan 15-18 yaş grubu ergenlerde problemli internet kullanım düzeylerinin belirlenmesi, internet kullanımını etkileyen faktörlerin ortaya çıkarılması ve problemli internet kullanımı olan ergenler ile ebeveynlerine verilen psikoeğitimin etkinliğinin belirlenmesi amaçlandı. Üniversite  Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nevin Günaydın tarafından yürütülen proje kapsamında Ordu’nun tamamını kapsayacak şekilde 65 lise ve dengi okulda toplam 5 bin 916 öğrenci üzerinde araştırma yapıldı. Projenin sonuçları Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ordu Akademi Projesi kapsamında düzenlenen “Problemli İnternet Kullanımı” konulu konferansta paylaşılmıştır. Konferansta problemli internet kullanımı, yaygınlığı, kullanım nedenleri, kullanımı olan bireylerin özellikleri ve belirtileri, ergenlik dönemi özelliklerinin yanı sıra problemli internet kullanımının karakteristik özellikleri ile sağlıklı ve sağlıksız duyguların tanınmasından bahsedildi. Elde edilen bulgular ışığında Ordu ilinde giderek artan problemli internet kullanımı olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Nevin Günaydın, “Ergenlerin yaşadığı olumsuz duygusal güçlüklerin problemli internet kullanımını artırdığı ve aile kontrolü olan ergenlerde problemli internet kullanımının daha düşük olduğu dikkati çekmektedir. Hem öğrencilere hem de ebeveynlerine verdiğimiz psiko eğitimin problemli internet kullanımı ile ilgili farkındalığı arttırdığı ve daha kontrollü internet kullanımını desteklediği açıkça görülmüştür. Çok verimli çalıştığımız proje süresince destek sağlayan çalışma arkadaşlarımıza, öğrencilerimize ve bize bu imkanı veren üniversitemize herkese teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.
Ordu Üniversitesi ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen "Problemli İnternet Kullanımıyla Başa Çıkmada Ergenlere ve Ebeveynlere Verilen Psikoeğitim Programının Etkinliği" isimli proje tamamlandı. Projenin sonuçlarına göre Ordu’da 15-18 yaş arası gençlerde giderek artan problemli internet kullanımının olduğu sonucuna ulaşıldı

Ordu Üniversitesi ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen "Problemli İnternet Kullanımıyla Başa Çıkmada Ergenlere ve Ebeveynlere Verilen Psikoeğitim Programının Etkinliği" isimli proje tamamlandı. Projenin sonuçlarına göre Ordu’da 15-18 yaş arası gençlerde giderek artan problemli internet kullanımının olduğu sonucuna ulaşıldı.

TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında Ordu’da yaşayan 15-18 yaş grubu ergenlerde problemli internet kullanım düzeylerinin belirlenmesi, internet kullanımını etkileyen faktörlerin ortaya çıkarılması ve problemli internet kullanımı olan ergenler ile ebeveynlerine verilen psikoeğitimin etkinliğinin belirlenmesi amaçlandı.

Üniversite  Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nevin Günaydın tarafından yürütülen proje kapsamında Ordu’nun tamamını kapsayacak şekilde 65 lise ve dengi okulda toplam 5 bin 916 öğrenci üzerinde araştırma yapıldı.

Projenin sonuçları Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ordu Akademi Projesi kapsamında düzenlenen “Problemli İnternet Kullanımı” konulu konferansta paylaşılmıştır. Konferansta problemli internet kullanımı, yaygınlığı, kullanım nedenleri, kullanımı olan bireylerin özellikleri ve belirtileri, ergenlik dönemi özelliklerinin yanı sıra problemli internet kullanımının karakteristik özellikleri ile sağlıklı ve sağlıksız duyguların tanınmasından bahsedildi. Elde edilen bulgular ışığında Ordu ilinde giderek artan problemli internet kullanımı olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Nevin Günaydın, “Ergenlerin yaşadığı olumsuz duygusal güçlüklerin problemli internet kullanımını artırdığı ve aile kontrolü olan ergenlerde problemli internet kullanımının daha düşük olduğu dikkati çekmektedir. Hem öğrencilere hem de ebeveynlerine verdiğimiz psiko eğitimin problemli internet kullanımı ile ilgili farkındalığı arttırdığı ve daha kontrollü internet kullanımını desteklediği açıkça görülmüştür. Çok verimli çalıştığımız proje süresince destek sağlayan çalışma arkadaşlarımıza, öğrencilerimize ve bize bu imkanı veren üniversitemize herkese teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.