ARTIK YEMEKLER ÇÖPE GİTMESİN

Gündem 21.11.2017 - 12:50, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1789+ kez okundu.
 

ARTIK YEMEKLER ÇÖPE GİTMESİN

Ordu Üniveritesi “Artık Yemekler Çöpe Gitmesin” sloganıyla israfı önleme kampanyası başlatıldı.

Ordu Üniveritesi “Artık Yemekler Çöpe Gitmesin” sloganıyla israfı önleme kampanyası başlatıldı. Ordu Üniversitesibünyesinde bulunan yemekhanelerde israfı önlemek amacıyla başlatılan ve Gıda Kulübü tarafından yürütülen kampanyada kulüp üyeleri, öğrenci yemekhanelerine afişler asarak artık yemeklerin Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezine gönderilmesi için merkezle iletişime geçti. Ayrıca Gıda Kulübü üyeleri öğrenci yemekhanelerinde, başlatılan israf kampanyasının kapsamı hakkında bilgiler verdi. Gıda Kulübü tarafından yapılan bilgilendirme konuşmasında Türkiye’de bir yılda 214 milyar liralık gıda israfı yapıldığı ve bu israfın yüzde 40’ının insan tüketimine uygun ve yenilebilir durumdaki gıdalardan oluştuğu ifade edildi. Toplumun yüzde 8.6’sının ekmeği çöpe atma eğilimi gösterdiği, haftada kişi başı bir ekmeğin tüketilmeden çöpe atıldığı belirtilerek çöpe giden yiyeceklerin 4/1 ini kurtarılırsa dünya üzerinde açlığın biteceğine vurgu yapıldı. İsrafın önlenebilir bir sorun olduğu, bu konuda herkesin sorumluluk alması gerektiği ve öğrenciler olarak yemekhanelerde tabaklara yenilebileceği kadar yemeğin alınması gerektiğine dikkat çekildi. Üniversitede başlatılan israfı önleme kampanyası ile ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Bugün dünyanın birçok ülkesine ve ülkemize baktığımızda israf, ülke kaynaklarımızın kaybı açısından küçümsenemeyecek derecede ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kaybı önlemek için ülke genelinde bütün kurumlar işbirliği içerisinde olmalı ve bu kaybı engellemeye yönelik tasarruf tedbirleri almalıdır. Millet olarak son teknolojik gelişmeleri hızla takip ederken tüketim bilincini ise kaybeden bir toplum haline dönüşmekteyiz. Hâlbuki en büyük zenginlik tasarruftur, bu israfın önlenmesiyle ilgili ihtimam gösterilmelidir. İsraf, ferdin olduğu kadar bütün toplumlarda insanlara yön verecek otoritelerin de dikkat etmesi gereken bir husustur. Tüketici olarak bizler, gerekli ihtiyaç maddelerinden kabul edilen malları harcarken de gereğinden fazla harcamamaya dikkat etmek durumundayız. Bizler israfla ilgili sosyal sorumluluk ve farkındalık projelerinin kamuoyunda daha çok yer alması ve milli servetin korunması hususunda gerekli çalışmaların geciktirilmeden yürütülmesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Başlattığımız bu kampanya ile kurum yöneticileri olarak israfın önüne geçilmesi noktasında toplumun bilinçlendirilmesine bir nebze de olsun bir katkıda bulunmanın görevimiz olduğu bilinci ile hareket etmekteyiz.” şeklinde konuştu.   
Ordu Üniveritesi “Artık Yemekler Çöpe Gitmesin” sloganıyla israfı önleme kampanyası başlatıldı.

Ordu Üniveritesi “Artık Yemekler Çöpe Gitmesin” sloganıyla israfı önleme kampanyası başlatıldı.

Ordu Üniversitesibünyesinde bulunan yemekhanelerde israfı önlemek amacıyla başlatılan ve Gıda Kulübü tarafından yürütülen kampanyada kulüp üyeleri, öğrenci yemekhanelerine afişler asarak artık yemeklerin Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezine gönderilmesi için merkezle iletişime geçti. Ayrıca Gıda Kulübü üyeleri öğrenci yemekhanelerinde, başlatılan israf kampanyasının kapsamı hakkında bilgiler verdi. Gıda Kulübü tarafından yapılan bilgilendirme konuşmasında Türkiye’de

bir yılda 214 milyar liralık gıda israfı yapıldığı ve bu israfın yüzde 40’ının insan tüketimine uygun ve yenilebilir durumdaki gıdalardan oluştuğu ifade edildi. Toplumun yüzde 8.6’sının ekmeği çöpe atma eğilimi gösterdiği, haftada kişi başı bir ekmeğin tüketilmeden çöpe atıldığı belirtilerek çöpe giden yiyeceklerin 4/1 ini kurtarılırsa dünya üzerinde açlığın biteceğine vurgu yapıldı. İsrafın önlenebilir bir sorun olduğu, bu konuda herkesin sorumluluk alması gerektiği ve öğrenciler olarak yemekhanelerde tabaklara yenilebileceği kadar yemeğin alınması gerektiğine dikkat çekildi. Üniversitede başlatılan israfı önleme kampanyası ile ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Bugün dünyanın birçok ülkesine ve ülkemize baktığımızda israf, ülke kaynaklarımızın kaybı açısından küçümsenemeyecek derecede ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kaybı önlemek için ülke genelinde bütün kurumlar işbirliği içerisinde olmalı ve bu kaybı engellemeye yönelik tasarruf tedbirleri almalıdır. Millet olarak son teknolojik gelişmeleri hızla takip ederken tüketim bilincini ise kaybeden bir toplum haline dönüşmekteyiz. Hâlbuki en büyük zenginlik tasarruftur, bu israfın önlenmesiyle ilgili ihtimam gösterilmelidir. İsraf, ferdin olduğu kadar bütün toplumlarda insanlara yön verecek otoritelerin de dikkat etmesi gereken bir husustur.

Tüketici olarak bizler, gerekli ihtiyaç maddelerinden kabul edilen malları harcarken de gereğinden fazla harcamamaya dikkat etmek durumundayız. Bizler israfla ilgili sosyal sorumluluk ve farkındalık projelerinin kamuoyunda daha çok yer alması ve milli servetin korunması hususunda gerekli çalışmaların geciktirilmeden yürütülmesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Başlattığımız bu kampanya ile kurum yöneticileri olarak israfın önüne geçilmesi noktasında toplumun bilinçlendirilmesine bir nebze de olsun bir katkıda bulunmanın görevimiz olduğu bilinci ile hareket etmekteyiz.” şeklinde konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.