YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMA TAKDİR TOPLUYOR

Gündem 19.09.2017 - 23:13, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4124+ kez okundu.
 

YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMA TAKDİR TOPLUYOR

Hayvanların sağlığına ve yaşam hakkına saygı göstererek sokak hayvanlarının ıslahı ve kent yaşayanlarının sokak hayvanlarına yönelik şikâyetlerini çözmek amacı ile çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, verdiği hizmet ile hayvanseverlerin takdirini topluyor.

Hayvanların sağlığına ve yaşam hakkına saygı göstererek sokak hayvanlarının ıslahı ve kent yaşayanlarının sokak hayvanlarına yönelik şikâyetlerini çözmek amacı ile çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, verdiği hizmet ile hayvanseverlerin takdirini topluyor. 1460 HAYVAN SAHİPLENDİRİLDİ Sokak hayvanlarını koruma altına alan Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılından 2017 yılı Eylül ayına kadar 2 bin 750 hayvanı tedavi etti. Aynı anda 300 hayvana ev sahipliği yapabilen Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde, yaklaşık 3 bin 200 hayvanı kısırlaştırarak kuduz aşısı yapan Büyükşehir, tedavi ettiği 1460 hayvanı da sahiplendirerek önemli bir çalışmaya imza attı. İHBARLARA ANINDA MÜDAHALE EDİLİYOR Sahipsiz sokak hayvanlarına Altınordu ilçesinde geçici bakımevi ile hizmet veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ve Fatsa havzasında yer alan Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Aybastı, Kumru, Korgan, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerindeki sokak hayvanı ihbarlarına da hızla müdahale edilmesi amacıyla Ünye’de toplama ve transfer merkezi oluşturdu. KESİNTİSİZ GIDA YARDIMI VAR Altınordu’daki geçici bakımevinde 5 veteriner hekim ve 11 yardımcı personel, Ünye ilçesi toplama ve transfer merkezinde ise 1 veteriner hekim, 1 veteriner sağlık teknisyeni ve 5 yardımcı personel ile hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, tüm sokak hayvanlarına yetecek miktarda kuru mama, süt, makarna ve hayvansal gıda temin ederek, isteyen gönüllü hayvan bakıcılarına da mama yardımı yapıyor. GEREKLİ TIBBİ MÜDAHALE YAPILIYOR Geçici bakımevinde ilçe belediyeleri, hayvanseverler ve ihbar hattına gelen talepler doğrultusunda alınan sokak hayvanlarına gerekli tıbbi müdahalelerin yapılarak hayvanların iç ve dış parazitlere karşı ilaçlandığını, kısırlaştırma operasyonu sonunda küpe ve deri altı çip uygulama yöntemiyle kimliklendirilerek rehabilitasyonun tamamlandığını belirten yetkililer, “Rehabilitasyonu tamamlanan hayvanların bir kısmı sahiplendirilmekte, kalan kısmı ise getirildiği ilçe belediyeleri ve yetkili hayvanseverlere ve ihbar sonucu toplanan hayvanlar da saha ekiplerimize alındıkları doğal ortamlarına salınmak üzere teslim edilmektedir. Merkezde ayrıca uzuv kaybı olan ampute hayvanlar için özel bir gezinti ve yaşam alanı, kediler için de özel bir bölüm yer almaktadır” şeklinde bilgi ver
Hayvanların sağlığına ve yaşam hakkına saygı göstererek sokak hayvanlarının ıslahı ve kent yaşayanlarının sokak hayvanlarına yönelik şikâyetlerini çözmek amacı ile çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, verdiği hizmet ile hayvanseverlerin takdirini topluyor.

Hayvanların sağlığına ve yaşam hakkına saygı göstererek sokak hayvanlarının ıslahı ve kent yaşayanlarının sokak hayvanlarına yönelik şikâyetlerini çözmek amacı ile çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, verdiği hizmet ile hayvanseverlerin takdirini topluyor.

1460 HAYVAN SAHİPLENDİRİLDİ

Sokak hayvanlarını koruma altına alan Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılından 2017 yılı Eylül ayına kadar 2 bin 750 hayvanı tedavi etti. Aynı anda 300 hayvana ev sahipliği yapabilen Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde, yaklaşık 3 bin 200 hayvanı kısırlaştırarak kuduz aşısı yapan Büyükşehir, tedavi ettiği 1460 hayvanı da sahiplendirerek önemli bir çalışmaya imza attı.

İHBARLARA ANINDA MÜDAHALE EDİLİYOR

Sahipsiz sokak hayvanlarına Altınordu ilçesinde geçici bakımevi ile hizmet veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ve Fatsa havzasında yer alan Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Aybastı, Kumru, Korgan, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerindeki sokak hayvanı ihbarlarına da hızla müdahale edilmesi amacıyla Ünye’de toplama ve transfer merkezi oluşturdu.

KESİNTİSİZ GIDA YARDIMI VAR

Altınordu’daki geçici bakımevinde 5 veteriner hekim ve 11 yardımcı personel, Ünye ilçesi toplama ve transfer merkezinde ise 1 veteriner hekim, 1 veteriner sağlık teknisyeni ve 5 yardımcı personel ile hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, tüm sokak hayvanlarına yetecek miktarda kuru mama, süt, makarna ve hayvansal gıda temin ederek, isteyen gönüllü hayvan bakıcılarına da mama yardımı yapıyor.

GEREKLİ TIBBİ MÜDAHALE YAPILIYOR

Geçici bakımevinde ilçe belediyeleri, hayvanseverler ve ihbar hattına gelen talepler doğrultusunda alınan sokak hayvanlarına gerekli tıbbi müdahalelerin yapılarak hayvanların iç ve dış parazitlere karşı ilaçlandığını, kısırlaştırma operasyonu sonunda küpe ve deri altı çip uygulama yöntemiyle kimliklendirilerek rehabilitasyonun tamamlandığını belirten yetkililer, “Rehabilitasyonu tamamlanan hayvanların bir kısmı sahiplendirilmekte, kalan kısmı ise getirildiği ilçe belediyeleri ve yetkili hayvanseverlere ve ihbar sonucu toplanan hayvanlar da saha ekiplerimize alındıkları doğal ortamlarına salınmak üzere teslim edilmektedir. Merkezde ayrıca uzuv kaybı olan ampute hayvanlar için özel bir gezinti ve yaşam alanı, kediler için de özel bir bölüm yer almaktadır” şeklinde bilgi ver

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.