6 BİN ÖĞRENCİ İZLEDİ

Sanat 31.03.2017 - 15:47, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4313+ kez okundu.
 

6 BİN ÖĞRENCİ İZLEDİ

Çocuklarda çevre bilincinin artması ve çevre konusunda daha bilinçli bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan Altınordu Belediyesi geri dönüşüm temalı tiyatro oyunu ile 6 bin öğrenciye ulaştı.

Altınordu Belediyesi’nin katkılarıyla Ordu Oksijen Kültür Sanat Atölyesi(OKSAD) tiyatrocuların rol aldığı 15 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşen gala ile izleyicilerle buluşan “Çınar Tatilde Çöpten Kale” adlı tiyatro oyunu ilçe genelindeki ilkokullarda sergilendi.   Kasım Uysal’ın yazıp yönettiği “Çınar Tatilde Çöpten Kale”adlı çocuk oyunununda geri dönüşümün önemi anlatılırken, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Bu proje 15 Aralık 2016 tarihinde başlatıp ve son oyununu öğrencilerimizle buluşturduk.  Okullarımızda bu tiyatro oyununu çocuklarımıza ulaştırarak geri dönüşümün önemini aktardık. Temizlik İşleri müdürlüğümüzün geri dönüşüm ile ilgili hazırladığı kitapçıkları da öğrencilerimize tiyatro öncesi dağıttık ve kitapçıklarda anlattığımız geri dönüşümü sahneden OKSAD’ın hazırladığı “Çınar Tatilde Çöpten Kale” oyunu ile daha görsel hafızalarına kazımış olduk. 30 defa sergilenen oyunumuzda hedefimiz 6 bin öğrenciye ulaşmaktı. Bunu başarı ile gerçekleştirmiş olduk. Okul öğrencilerimize bu faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.   OKSAD Genel Sanat Yönetmeni Nurgül Çoluk, Altınordu Belediyesi sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederken, “Oyunumuzu 6000 minik yürekle buluşturmaktan mutluluk duyduk. Gittiğimiz tüm okullarda tepkiler çok iyi okul müdür ve öğretmenlerinin bu güzel projeyi okullarda sergilenmesinden mutluluk duyduklarını söylemeleri,  özellikle çocuklarımızın yüzenlerindeki mutluluk ve heyecan bizim yaptığımız işin doğruluğunu gösterdi. Oyun sonrası çocuklarımızla yaptığımız konuşmalarımızda geri dönüşümün önemini ayrıştırmanın önemini bize anlattıklarını duymak çok önemliydi. Çünkü oyunda verdiğimiz öğretileri almış olmaları hedefimizin gerçekleştiğini göstermektedir.  Bu büyük ve anlamlı projenin gerçekleştirilmesinde bize en büyük desteği Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Engin Tekintaş vermiştir. Sanatın ve sanatçının yanında olan değerli başkanımızın desteklerinin yanımızda olması bizi onurlandırıyor. Biz kendilerine minnettarız, gittiğimiz okullardaki her bir çocuğumuza sanat adına dokunuşta bulunduğumuz için. Ayrıca projede emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.”    
Çocuklarda çevre bilincinin artması ve çevre konusunda daha bilinçli bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan Altınordu Belediyesi geri dönüşüm temalı tiyatro oyunu ile 6 bin öğrenciye ulaştı.

Altınordu Belediyesi’nin katkılarıyla Ordu Oksijen Kültür Sanat Atölyesi(OKSAD) tiyatrocuların rol aldığı 15 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşen gala ile izleyicilerle buluşan “Çınar Tatilde Çöpten Kale” adlı tiyatro oyunu ilçe genelindeki ilkokullarda sergilendi.

 

Kasım Uysal’ın yazıp yönettiği “Çınar Tatilde Çöpten Kale”adlı çocuk oyunununda geri dönüşümün önemi anlatılırken, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Bu proje 15 Aralık 2016 tarihinde başlatıp ve son oyununu öğrencilerimizle buluşturduk.  Okullarımızda bu tiyatro oyununu çocuklarımıza ulaştırarak geri dönüşümün önemini aktardık. Temizlik İşleri müdürlüğümüzün geri dönüşüm ile ilgili hazırladığı kitapçıkları da öğrencilerimize tiyatro öncesi dağıttık ve kitapçıklarda anlattığımız geri dönüşümü sahneden OKSAD’ın hazırladığı “Çınar Tatilde Çöpten Kale” oyunu ile daha görsel hafızalarına kazımış olduk. 30 defa sergilenen oyunumuzda hedefimiz 6 bin öğrenciye ulaşmaktı. Bunu başarı ile gerçekleştirmiş olduk. Okul öğrencilerimize bu faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

OKSAD Genel Sanat Yönetmeni Nurgül Çoluk, Altınordu Belediyesi sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederken, “Oyunumuzu 6000 minik yürekle buluşturmaktan mutluluk duyduk. Gittiğimiz tüm okullarda tepkiler çok iyi okul müdür ve öğretmenlerinin bu güzel projeyi okullarda sergilenmesinden mutluluk duyduklarını söylemeleri,  özellikle çocuklarımızın yüzenlerindeki mutluluk ve heyecan bizim yaptığımız işin doğruluğunu gösterdi. Oyun sonrası çocuklarımızla yaptığımız konuşmalarımızda geri dönüşümün önemini ayrıştırmanın önemini bize anlattıklarını duymak çok önemliydi. Çünkü oyunda verdiğimiz öğretileri almış olmaları hedefimizin gerçekleştiğini göstermektedir.  Bu büyük ve anlamlı projenin gerçekleştirilmesinde bize en büyük desteği Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Engin Tekintaş vermiştir. Sanatın ve sanatçının yanında olan değerli başkanımızın desteklerinin yanımızda olması bizi onurlandırıyor. Biz kendilerine minnettarız, gittiğimiz okullardaki her bir çocuğumuza sanat adına dokunuşta bulunduğumuz için. Ayrıca projede emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.