“Bağırsam Sesimi Duyar Mısın?” Projesi Takdir Topluyor

Kültür 07.01.2015 - 17:04, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4017+ kez okundu.
 

“Bağırsam Sesimi Duyar Mısın?” Projesi Takdir Topluyor

“Bağırsam Sesimi Duyar Mısın?” Projesi Takdir Topluyor

Geçtiğimiz yıllarda birçok toplumsal projenin eğitimlerini üstlenerek toplumda duyarlılık oluşturulmasına katkı sağlayan Ordu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Toplumda risk altında bulunan çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik her türlü cinsel istismarı önlemek ve farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan "Bağırsam Sesimi Duyar mısın?" adlı projeye destek olan Sağlık Yüksekokulu, öğretim üyeleri ve öğrencileriyle birlikte oluşturduğu sinerji ile takdir topluyor. Gülsultan Kadını Geliştirme Derneği’nin başlattığı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Altınordu Milli Eğitim Müdürlüğü, Altınordu İlçe Müftülüğü ile Ordu Kadın Çalışmalarını İzleme Platformu'nun ortaklaşa yürüttüğü “Bağırsam sesimi duyar mısın?” adlı sosyal proje ile cinsel istismar ve korunma yolları konusunda çeşitli eğitimler verilerek özellikle risk altındaki kadın ve çocukların bilinçlendirilmesi hedefleniyor. İçişleri Bakanlığı Dernekler Hibe Programı kapsamında desteklenerek 44.492,00 TL bütçe ayrılan ve 2015 haziran ayına kadar devam edecek olan projeye cinsel istismardan korunma üzerinde çalışmalar yürüten Ordu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Oya Sevcan ORAK, eğitimlerin içerikleri ve materyallerin hazırlanması görevini üstlendi. Toplumumuzda can yakıcı bir sorun olan, kişilerin aile içinde veya aile dışındaki yabancı kişiler tarafından yapılan taciz ve cinsel istismardan nasıl korunacakları ve bu tür durumlar yaşanması karşısında neler yapabilecekleri hususlarında yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla 500 anneye cinsel istismar ve korunma yolları, 2000 çocuğa ise aile içi cinsel taciz olan ensest konusunda eğitim veriliyor. Proje kapsamında özellikle toplumda sosyal risk altında bulunan çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik her türlü cinsel istismarı azaltmak için verilecek eğitimlerin dışında aynı zamanda kültürel ve sosyal içerikli faaliyetler düzenlenerek toplumsal bilinç oluşturulması ve sivil toplum kuruluşları ve kamu işbirliği ile bir sosyal destek sisteminin geliştirilmesi de amaçlanıyor. Bu amaçla sivil toplum kuruluşları gönüllüleri, rehber öğretmenleri ile din görevlilerinde cinsel istismar konusunda duyarlılık kazandırmak ve farkındalık oluşturmak adına konferans ve çalıştayların düzenleneceği belirtildi.  
“Bağırsam Sesimi Duyar Mısın?” Projesi Takdir Topluyor

Geçtiğimiz yıllarda birçok toplumsal projenin eğitimlerini üstlenerek toplumda duyarlılık oluşturulmasına katkı sağlayan Ordu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Toplumda risk altında bulunan çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik her türlü cinsel istismarı önlemek ve farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan "Bağırsam Sesimi Duyar mısın?" adlı projeye destek olan Sağlık Yüksekokulu, öğretim üyeleri ve öğrencileriyle birlikte oluşturduğu sinerji ile takdir topluyor.

Gülsultan Kadını Geliştirme Derneği’nin başlattığı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Altınordu Milli Eğitim Müdürlüğü, Altınordu İlçe Müftülüğü ile Ordu Kadın Çalışmalarını İzleme Platformu'nun ortaklaşa yürüttüğü “Bağırsam sesimi duyar mısın?” adlı sosyal proje ile cinsel istismar ve korunma yolları konusunda çeşitli eğitimler verilerek özellikle risk altındaki kadın ve çocukların bilinçlendirilmesi hedefleniyor. İçişleri Bakanlığı Dernekler Hibe Programı kapsamında desteklenerek 44.492,00 TL bütçe ayrılan ve 2015 haziran ayına kadar devam edecek olan projeye cinsel istismardan korunma üzerinde çalışmalar yürüten Ordu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Oya Sevcan ORAK, eğitimlerin içerikleri ve materyallerin hazırlanması görevini üstlendi.

Toplumumuzda can yakıcı bir sorun olan, kişilerin aile içinde veya aile dışındaki yabancı kişiler tarafından yapılan taciz ve cinsel istismardan nasıl korunacakları ve bu tür durumlar yaşanması karşısında neler yapabilecekleri hususlarında yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla 500 anneye cinsel istismar ve korunma yolları, 2000 çocuğa ise aile içi cinsel taciz olan ensest konusunda eğitim veriliyor. Proje kapsamında özellikle toplumda sosyal risk altında bulunan çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik her türlü cinsel istismarı azaltmak için verilecek eğitimlerin dışında aynı zamanda kültürel ve sosyal içerikli faaliyetler düzenlenerek toplumsal bilinç oluşturulması ve sivil toplum kuruluşları ve kamu işbirliği ile bir sosyal destek sisteminin geliştirilmesi de amaçlanıyor. Bu amaçla sivil toplum kuruluşları gönüllüleri, rehber öğretmenleri ile din görevlilerinde cinsel istismar konusunda duyarlılık kazandırmak ve farkındalık oluşturmak adına konferans ve çalıştayların düzenleneceği belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.