Vali BALKANLIOĞLU; ”Serenderler, Yüzyıllardır Bölgemizde Uygulanan Değişik Bir Mimari”

Gündem 12.08.2014 - 15:41, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4217+ kez okundu.
 

Vali BALKANLIOĞLU; ”Serenderler, Yüzyıllardır Bölgemizde Uygulanan Değişik Bir Mimari”

El sanatları ustası Cihan ATEŞ, Vali İrfan BALKANLIOĞLU’na hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, Karadeniz’e özgü olan ve daha çok kırsalda kullanılan bir serender maketi hediye etti.

Ordu’da evinin alt katında oluşturduğu atölyede atık malzeme kullanarak Karadeniz ile özdeşleşen ürünlerin minyatürlerini imal eden el sanatları ustası Cihan ATEŞ’e teşekkür eden Vali İrfan BALKANLIOĞLU, serenderlerin, insanların gözüne çok hoş gelen, ahşap dışında herhangi bir malzemenin kullanılmadığı değişik bir mimari yapıya sahip olduğunu söyleyerek, ”Serenderlerin dışı konut gibi görünse de vatandaşlar tarafından tarımsal ürünleri depolamak ve muhafaza etmek amaçlı, çok fonksiyonlu olarak kullanılıyor. Estetik ev görünümlü, doğa ile uyumlu ve yüzyıllardır bölgemizde uygulanan güzel bir yapı” diye konuştu.Vali BALKANLIOĞLU, ”El sanatları ustası arkadaşımız kendi mütevazi atölyesinde bu güzel serenderi yapmış. Hem geçimini sağlıyor, hem de insanların dikkatini bu yapılara çekmek için çalışıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.Karadeniz’e özgü serender, taka, sepet ve ahşap evlerin minyatürlerini yapan el sanatları ustası Cihan ATEŞ, “Karadeniz’in mimarisini minyatürle yaşatmaya çalışıyorum. Kültürümüze bu şekilde sahip çıkabilmek beni mutlu ediyor. Bu maketleri halk arasında ‘koruk fındık’ olarak da bilinen içi boş fındık, çuval, deniz kabuğu, odun parçaları ve yosun kullanarak yapıyorum” diyerek, Vali İrfan BALKANLIOĞLU’na teşekkür etti. 
El sanatları ustası Cihan ATEŞ, Vali İrfan BALKANLIOĞLU’na hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, Karadeniz’e özgü olan ve daha çok kırsalda kullanılan bir serender maketi hediye etti.

Ordu’da evinin alt katında oluşturduğu atölyede atık malzeme kullanarak Karadeniz ile özdeşleşen ürünlerin minyatürlerini imal eden el sanatları ustası Cihan ATEŞ’e teşekkür eden Vali İrfan BALKANLIOĞLU, serenderlerin, insanların gözüne çok hoş gelen, ahşap dışında herhangi bir malzemenin kullanılmadığı değişik bir mimari yapıya sahip olduğunu söyleyerek, ”Serenderlerin dışı konut gibi görünse de vatandaşlar tarafından tarımsal ürünleri depolamak ve muhafaza etmek amaçlı, çok fonksiyonlu olarak kullanılıyor. Estetik ev görünümlü, doğa ile uyumlu ve yüzyıllardır bölgemizde uygulanan güzel bir yapı” diye konuştu.

Vali BALKANLIOĞLU, ”El sanatları ustası arkadaşımız kendi mütevazi atölyesinde bu güzel serenderi yapmış. Hem geçimini sağlıyor, hem de insanların dikkatini bu yapılara çekmek için çalışıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Karadeniz’e özgü serender, taka, sepet ve ahşap evlerin minyatürlerini yapan el sanatları ustası Cihan ATEŞ, “Karadeniz’in mimarisini minyatürle yaşatmaya çalışıyorum. Kültürümüze bu şekilde sahip çıkabilmek beni mutlu ediyor. Bu maketleri halk arasında ‘koruk fındık’ olarak da bilinen içi boş fındık, çuval, deniz kabuğu, odun parçaları ve yosun kullanarak yapıyorum” diyerek, Vali İrfan BALKANLIOĞLU’na teşekkür etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.