1. ETAP'DA SONA GELİNDİ

Gündem 20.06.2019 - 12:13, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4350+ kez okundu.
 

1. ETAP'DA SONA GELİNDİ

Gülyalı ilçesinin en önemli prestij projelerinden biri olan Turnasuyu Yaşam Vadisi projesinde 1. Etap çalışmalarına başlanması için gerekli olan altyapı çalışmalarında sona gelindi.

Gülyalı ilçesinin  en önemli prestij projelerinden biri olan Turnasuyu Yaşam Vadisi projesinde 1. Etap çalışmalarına başlanması için gerekli olan altyapı çalışmalarında sona gelindi.  Saraycık Yolu üzerindeki 1. Etap çalışmaları için gerekli altyapı 2,5 aylık zaman zarfında tamamlandı. Bu kapsamda ilk etaptaki çalışmalar; ağaç boyuna ulaşan dev pis otların ortadan kaldırılması, yağmur suyu gider hatlarının dere yatağına sağlıklı bir şekilde bağlanması, zemin farkının ortadan kaldırılması için düzleme ve toprak yığma çalışmalarının tamamlanması şeklinde gerçekleşti. 150 kamyon toprağın, alan eğiminin sağlanması için taşındığı 1. Etap’ta, bu zamana kadar yapılan toplam masrafın 30 bin lirayı aştığı tahmin ediliyor. ÜSTYAPI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANACAK 1. Etap’ta zeminin hazır duruma geldiğini bildiren Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Bundan sonraki adımımız üst yapıya, yani yaşam alanının yapılmasına yönelik olacak. Piknik alanları, oturma grupları, çocuk oyun sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolunun olacağı güzel bir proje için kolları sıvadık. En uygun, en makul, en verimli projeyi bir an önce uygulamaya koyacağız. Turnasuyu Yaşam Vadisi, şehir stresinden kaçmak isteyenlerin uğrak mekanı, turizmin gözdesi olacak” dedi. ORTAYA DEVASA BİR ALAN ÇIKTI 1. Etap’taki zemin çalışmalarının tamamlanmasının ardından yığma toprağın oturması bekleniyor. Bu arada çalışma sahasında ortaya çıkan görüntü ise vatandaşları ziyadesiyle memnun etti. Yaklaşık 2000 m2 alanın kullanıma açıldığı sahada, daha önce yörede “çıtırlık” olarak nitelendirilen dikenli pis otların dere hattını tamamen kapattığını ifade eden vatandaşlar Gülyalı Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Çalışmanın bu kısmının tamamlanmasının ardından bile hafta sonları piknik için alanın turistler tarafından kullanıldığını bildiren yöre sakinleri, “Çalışma tamamlandığında Turnasuyu Vadisi’nin gerçek değerine kavuşacağını” ifade ettiler.  
Gülyalı ilçesinin en önemli prestij projelerinden biri olan Turnasuyu Yaşam Vadisi projesinde 1. Etap çalışmalarına başlanması için gerekli olan altyapı çalışmalarında sona gelindi.

Gülyalı ilçesinin  en önemli prestij projelerinden biri olan Turnasuyu Yaşam Vadisi projesinde 1. Etap çalışmalarına başlanması için gerekli olan altyapı çalışmalarında sona gelindi.
 Saraycık Yolu üzerindeki 1. Etap çalışmaları için gerekli altyapı 2,5 aylık zaman zarfında tamamlandı. Bu kapsamda ilk etaptaki çalışmalar; ağaç boyuna ulaşan dev pis otların ortadan kaldırılması, yağmur suyu gider hatlarının dere yatağına sağlıklı bir şekilde bağlanması, zemin farkının ortadan kaldırılması için düzleme ve toprak yığma çalışmalarının tamamlanması şeklinde gerçekleşti. 150 kamyon toprağın, alan eğiminin sağlanması için taşındığı 1. Etap’ta, bu zamana kadar yapılan toplam masrafın 30 bin lirayı aştığı tahmin ediliyor.
ÜSTYAPI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANACAK
1. Etap’ta zeminin hazır duruma geldiğini bildiren Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Bundan sonraki adımımız üst yapıya, yani yaşam alanının yapılmasına yönelik olacak. Piknik alanları, oturma grupları, çocuk oyun sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolunun olacağı güzel bir proje için kolları sıvadık. En uygun, en makul, en verimli projeyi bir an önce uygulamaya koyacağız. Turnasuyu Yaşam Vadisi, şehir stresinden kaçmak isteyenlerin uğrak mekanı, turizmin gözdesi olacak” dedi.
ORTAYA DEVASA BİR ALAN ÇIKTI
1. Etap’taki zemin çalışmalarının tamamlanmasının ardından yığma toprağın oturması bekleniyor. Bu arada çalışma sahasında ortaya çıkan görüntü ise vatandaşları ziyadesiyle memnun etti. Yaklaşık 2000 m2 alanın kullanıma açıldığı sahada, daha önce yörede “çıtırlık” olarak nitelendirilen dikenli pis otların dere hattını tamamen kapattığını ifade eden vatandaşlar Gülyalı Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Çalışmanın bu kısmının tamamlanmasının ardından bile hafta sonları piknik için alanın turistler tarafından kullanıldığını bildiren yöre sakinleri, “Çalışma tamamlandığında Turnasuyu Vadisi’nin gerçek değerine kavuşacağını” ifade ettiler.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.