Tekintaş: “Yaz Döneminde Yaptığımız Çalışmaların Olumlu Sonucunu Aldık”

Gündem 06.11.2014 - 11:07, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2555+ kez okundu.
 

Tekintaş: “Yaz Döneminde Yaptığımız Çalışmaların Olumlu Sonucunu Aldık”

Tekintaş: “Yaz Döneminde Yaptığımız Çalışmaların Olumlu Sonucunu Aldık”

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, hafta sonu bölgede etkili olan sağanak yağış sonucunda önemli bir hasar oluşmadığını, bazı mahallelerde yaşanan heyelan ve göçüklerle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Cuma günü itibariyle Altınordu İlçesi'nde metrekareye 106.5 kg yağmur düşerken, Belediye Başkanı Engin Tekintaş, etkili yağmur sonrasında yaşamın kısa sürede normale döndüğünü belirterek, yaz döneminde aldıkları tedbirlerin olumlu sonuçlarını aldıklarını ifade etti. Altınordu İlçe merkezinde yağmur sonrasında temizlik çalışmalarının kısa sürede gerçekleştiğini kaydeden Başkan Tekintaş, şuanda ekiplerin bazı mahallelerde çalışmalarını sürdürdüğünün altını çizerek yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Öncelikle her yağışın arkasından yada olduğu anda ister istemez biz de şehrimizin genel yapısı itibariyle tereddütlü davrandığımız oluyor. Yaz boyu yaptığımız çalışmalar neticesinde, mazgal ve kanalların temizlenmesi bizi olumlu sonuca ulaştırmaya devam ediyor. Meydana gelen heyelan ve çeşitli sıkıntıların yaşandığı mahalleler oluyor. Bunlar bizim tedbir almamız gereken hususlardır. Heyelan alanı çok yok. Tedbirli olduğumuz alanlarda bir problem yaşamadık. Şehir merkezinde de belli noktalarda düzeltilmesi gereken sıkıntılar var. Bunları tespit ettik. Bu sorunların yönlendirilmesiyle ilgili çalışmaları yürütüyoruz. Büyük bir hasar oluşturmadan, eksikliklerimizi görme avantajı yakalayarak bir yağışı atlatmış olduk. Temizlikler yapıldı, şehir istediğimiz hale getirildi. Şimdi ise bazı mahallelerimizde bulunan heyelan ve göçükleri düzenlemeye devam ediyoruz. Bunları planladıktan sonra inanıyorum ki, netice bizim için çok daha olumlu olacaktır. OSKİ ve diğer kurumlar ile iş birliği yapıyoruz. Büyüşehir'in diğer birimleriyle iş birliği içerisindeyiz. El birliği içerisinde bu problemleri çözmeye devam ediyoruz. Kış şartları oluşmadan hazırlıklarımızı noktalayacağız
Tekintaş: “Yaz Döneminde Yaptığımız Çalışmaların Olumlu Sonucunu Aldık”

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, hafta sonu bölgede etkili olan sağanak yağış sonucunda önemli bir hasar oluşmadığını, bazı mahallelerde yaşanan heyelan ve göçüklerle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Cuma günü itibariyle Altınordu İlçesi'nde metrekareye 106.5 kg yağmur düşerken, Belediye Başkanı Engin Tekintaş, etkili yağmur sonrasında yaşamın kısa sürede normale döndüğünü belirterek, yaz döneminde aldıkları tedbirlerin olumlu sonuçlarını aldıklarını ifade etti.

Altınordu İlçe merkezinde yağmur sonrasında temizlik çalışmalarının kısa sürede gerçekleştiğini kaydeden Başkan Tekintaş, şuanda ekiplerin bazı mahallelerde çalışmalarını sürdürdüğünün altını çizerek yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Öncelikle her yağışın arkasından yada olduğu anda ister istemez biz de şehrimizin genel yapısı itibariyle tereddütlü davrandığımız oluyor. Yaz boyu yaptığımız çalışmalar neticesinde, mazgal ve kanalların temizlenmesi bizi olumlu sonuca ulaştırmaya devam ediyor. Meydana gelen heyelan ve çeşitli sıkıntıların yaşandığı mahalleler oluyor. Bunlar bizim tedbir almamız gereken hususlardır. Heyelan alanı çok yok. Tedbirli olduğumuz alanlarda bir problem yaşamadık. Şehir merkezinde de belli noktalarda düzeltilmesi gereken sıkıntılar var. Bunları tespit ettik. Bu sorunların yönlendirilmesiyle ilgili çalışmaları yürütüyoruz. Büyük bir hasar oluşturmadan, eksikliklerimizi görme avantajı yakalayarak bir yağışı atlatmış olduk. Temizlikler yapıldı, şehir istediğimiz hale getirildi. Şimdi ise bazı mahallelerimizde bulunan heyelan ve göçükleri düzenlemeye devam ediyoruz. Bunları planladıktan sonra inanıyorum ki, netice bizim için çok daha olumlu olacaktır. OSKİ ve diğer kurumlar ile iş birliği yapıyoruz. Büyüşehir'in diğer birimleriyle iş birliği içerisindeyiz. El birliği içerisinde bu problemleri çözmeye devam ediyoruz. Kış şartları oluşmadan hazırlıklarımızı noktalayacağız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.