“Düğün Evi, Oyun Evi” Ünye’de Sahne Aldı

Kültür 06.12.2014 - 14:46, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2476+ kez okundu.
 

“Düğün Evi, Oyun Evi” Ünye’de Sahne Aldı

“Düğün Evi, Oyun Evi” Ünye’de Sahne Aldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında dün akşam OBBKT’nin sahneye koyduğu “Düğün Evi Oyun Evi” adlı oyunu Ünye’de seyirci ile buluşturdu. Profesör Dr. Nurhan Karadağ’ın Yazıp Yönettiği “Düğün Evi, Oyun Evi” adlı oyunu Ünye Kültür Merkezinde sahneleyen OBBKT oyuncuları izleyiciden büyük alkış aldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi oluşturduğu Aralık Ayı etkinlik takvimine göre bu oyunu Altınordu ilçesi haricinde; 11 Aralık Perşembe günü saat 13:00’da Perşembe Halk Eğitim Merkezi salonunda ve saat 19:00’da da Fatsa Kültür Sarayında sahneye koyacak. Yetkililer binlerce yıllık Anadolu geleneğinden gelen seyirlik oyunların bir araya gelmesiyle oluşmuş olan oyunun konusunda ise, Anadolu halkının ürettiği, yaşattığı, kendisiyle birlikte değiştirdiği ve geliştirdiği yaşama biçimi sahneye yansıtıldığını söyleyerek, “Prof.Dr. Nurhan Karadağ‘ın araştırıp kurguladığı oyunda tarihi yüz binlerce yıl öncesine dayanan ve halen Anadolu’da pek çok köyde devam ettirilen köy seyirlik oyun gelenekleri işlenmiştir. Anadolu insanları; toplayıcılık, mevsim dönüşümleri, ekim-dikim ve hasat zamanlarına özel bir önem vermiş; bu zamanları oruç, ritüel ve şenliklerle kutsamıştır” şeklinde belirttiler.
“Düğün Evi, Oyun Evi” Ünye’de Sahne Aldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında dün akşam OBBKT’nin sahneye koyduğu “Düğün Evi Oyun Evi” adlı oyunu Ünye’de seyirci ile buluşturdu.

Profesör Dr. Nurhan Karadağ’ın Yazıp Yönettiği “Düğün Evi, Oyun Evi” adlı oyunu Ünye Kültür Merkezinde sahneleyen OBBKT oyuncuları izleyiciden büyük alkış aldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi oluşturduğu Aralık Ayı etkinlik takvimine göre bu oyunu Altınordu ilçesi haricinde; 11 Aralık Perşembe günü saat 13:00’da Perşembe Halk Eğitim Merkezi salonunda ve saat 19:00’da da Fatsa Kültür Sarayında sahneye koyacak.

Yetkililer binlerce yıllık Anadolu geleneğinden gelen seyirlik oyunların bir araya gelmesiyle oluşmuş olan oyunun konusunda ise, Anadolu halkının ürettiği, yaşattığı, kendisiyle birlikte değiştirdiği ve geliştirdiği yaşama biçimi sahneye yansıtıldığını söyleyerek, “Prof.Dr. Nurhan Karadağ‘ın araştırıp kurguladığı oyunda tarihi yüz binlerce yıl öncesine dayanan ve halen Anadolu’da pek çok köyde devam ettirilen köy seyirlik oyun gelenekleri işlenmiştir. Anadolu insanları; toplayıcılık, mevsim dönüşümleri, ekim-dikim ve hasat zamanlarına özel bir önem vermiş; bu zamanları oruç, ritüel ve şenliklerle kutsamıştır” şeklinde belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.