YILLARIN ÇİLESİNE NEŞTER VURULDU

Altınordu Belediyesi, özellikle kırsal mahallelerde yoğun olarak yaşanan yol çilesine neşter vurmaya devam ediyor. Gazi Piyade Albay İbrahim Şekeroğlu’nun yaşadığı Akkise Mahallesi Düver Sokakta iki otomobilin dahi yan yana geçemediği 700 metre uzunluğundaki yolun genişliği gerçekleştirilen çalışmayla 6 metreye çıkarıldı. Genişletilen yol çakıl dökülüp sıkılaştırılarak konforlu hâle getirildi. 
Altınordu Belediyesi, yaşama dokunan  çalışmalarını sürdürüyor. Alt yapıdan üst yapıya, temizlikten kültür ve sanata her alanda ortaya koyduğu çalışmalarla vatandaşların takdirini toplayan Altınordu Belediyesi, özellikle kırsal mahallelerin kanayan yarası hâline gelen yol sorunlarını da çözüme kavuşturuyor. Bu kapsamda, ilçeye bağlı Akkise Mahallesi Düver Sokak’ta yaşayan ve 15 Mayıs 1997 tarihinde Kuzey Irak’ta yürütülen terörle mücadele operasyonları sırasında mayın patlaması sonucu gazi olan Piyade Albay İbrahim Şekeroğlu, yaşadıkları yol sorununu Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe’ye bildirdi. Başkan Tepe, yaklaşık 30 yıldır mahallede yaşanan yol sorununun ortadan kaldırılması için ilgili birimleri harekete geçirdi.
YOL GENİŞLİĞİ 6 METREYE ÇIKARILDI
Altınordu Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, mahalleye giderek şikayet edilen yolda incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde yolun genişletilmesi gerektiği ifade edildi. Yolun alt ve üst tarafında arazisi bulunan mahalle sakinleri, yolun genişletilmesi için bahçe ve tarlalarından ortalama 2 metre yer verdi. Bunun üzerine iş makinelerinin çalışma başlattığı 700 metre uzunluğunda 3 metre genişliği bulunan yol, yapılan çalışmayla 6 metre genişliğe çıkarıldı. Genişletme çalışmalarının ardından çakıl dökülen yol, silindir yardımıyla sıkıştırılarak konforlu bir hâle getirildi.