236 ÇİFTÇİ SERTİFİKALANDIRILDI

​Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çiftçilerin modern tarımın gereksinimlerini öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlamak, üretimde verim ve kaliteyi artırmak amacıyla birçok eğitim faaliyeti düzenlendi. Bu eğitim faaliyetlerinin en önemlilerinden birisi de Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile işbirliğinde açılan Çiftçi Eğitim Kursları oldu.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Tarım sürekli gelişim gösteren bir faaliyet alanıdır. Bir yandan artan insan nüfusuna paralel olarak gıdaya olan ihtiyacın artması, bir taraftan da İnsanların güvenli gıdaya ulaşma istekleri karşısında tarım da sürekli kendini geliştirmekte ve yenilemektedir. Bizler de tarım teşkilatı olarak Bakanlığımız strateji ve programları doğrultusunda İlimiz genelinde gerek üretimde verim ve kaliteyi artırmak, gerekse gıda güvenliğini sağlamak amacıyla proje ve çalışmalar yürütmekte, denetim görevlerimizi de aralıksız sürdürmekteyiz. Bu çalışmalarımız içerisinde eğitim ve yayım faaliyetlerimiz de çok önemli bir yer tutmaktadır. İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli teknik ve sağlık personellerimiz tarafından sahada bir çok eğitim faaliyeti gerçekleştirilmektedir. Çiftçi Eğitim Kursları da bilgi ve teknolojideki gelişmelerin üreticilerimize doğrudan aktarılması, eğitimlerin daha uzun süreli ve ayrıntılı gerçekleştirilebilmesi ve kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerimizin sertifikalandırılması açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından da Çiftçi Eğitim Kurslarının önemine binaen birçok program uygulanmaktadır, diyerek sözlerine devam eden Kemal Yılmaz; “İl Müdürlüğümüzce, Bakanlığımız, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü çerçevesinde “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” ve “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” projeleri kapsamında bitkisel üretim ve hayvancılık konularında birçok farklı kurs düzenlemekteyiz.  Yine Onuncu Kalkınma Planı kapsamında Bakanlığımız eylem planları çerçevesinde ise “Süt Hijyeni” eğitimleri düzenlemekteyiz. Bu kapsamda 2018 yılında ilk üç aylık dönem içerisinde ilçelerimizde toplam 12 kurs düzenledik ve bu kurslar sonucu başarılı olan 236 kursiyerimizi sertifikalandırdık. Çiftçi Eğitim Kurslarımız yıl boyu devam edecektir” dedi.